Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 1069 €

FIORDURILE NORVEGIEI


Avion


PROGRAMUL EXCURSIEI

 

 

Ziua 1 | BUCURESTI – OSLO – LILLEHAMMER – DOMBAS

 

Pentru plecarea 25.06: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:20 pentru check-in si imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 06:20 si aterizare la ora 07:50. Imbarcare pe zborul cu destinatia Oslo LH860 decolare la ora 09:55 si aterizare la ora 11:50.

 

Pentru plecarile 26.07, 26.08: Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:10 pentru check-in si imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1657 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:10 si aterizare la ora 07:10. Imbarcare pe zborul cu destinatia Oslo LH2452 decolare la ora 08:45 si aterizare la ora 10:55.

 

Dupa formalitatile de recuperare a bagajelor, imbarcare in autocar si ne vom continua traseul spre nord, de-a lungul Lacului Mjøsa, cel mai mare lac din Norvegia, indreptandu-ne spre Lillehammer unde vom face un scurt popas. Lillehammer a devenit cunoscut pe harta turistica dupa ce a fost desemnat orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1994. Ne vom continua traseul spre nord pana in zona Dombas. Cazare si cina hotel Dombas 3* in zona Dombas sau similar.

 

 

 

 

 

 

Ziua 2 | DOMBAS – OPPEDAL – KRISTIANSUND – MOLDE

Mic dejun. Continuam calatoria spre nord, prin Oppendal spre Kristiansund unde vom face un scurt popas pentru vizitare si pauza de pranz. De aici ne continuam traseul pe Atlantic Road – pana la Molde. Atlantic Road este una dintre cele mai cunoscute rute turistice din Norvegia, serpuind de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, de la insula la insula, pe o lungime de 8 Km. Vom putea admira peisaje uluitoare, unice, si cu putin noroc vom putea vedea foci si balene adeseori reperate in aceasta zona. Spectacolul vizual oferit de acest traseu, imbinand insule, poduri suspendate si oceanul, este unul nepretuit. In continuare ne aventuram pe bratele fiordului, in peisajul incantator al vaii Eidesdalen trecand prin fermecatorul orasel Bud inainte de a ajunge la Molde. Cazare si cina Quality hotel Alexandra 3* in Molde sau similar.

 

Ziua 3 | MOLDE – DRUMUL TROLILOR – FIORDUL GEIRANGER – STRYN    

Mic dejun. Pornim catre Andalsnes, indreptandu-ne apoi catre Drumul Trolilor. Trollstigen este situat in inima provinciei Romsdal si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Soseaua de inalta altitudine strabate piscuri muntoase enorme. Nume ca Köngen (Rege), Dronningen (Regina) şi Bispen (Episcop) par sa confirme maiestatea lor in aceast peisaj montan deosebit. Scurta traversare cu ferryboatul de la Linge la Eisdal. Continuam spre Geiranger pe “Drumul Vulturilor” unde ne vom imbarca pentru o croaziera de 1 ora pe fiordul Geiranger – inclus in Patrimoniul UNESCO, cel mai spectaculos si cel mai fotografiat din Norvegia. Frumusetea sa este data de formatiunile muntoase inguste si abrupte care se ridica la peste 1400m altitudine si coboara la 500m sub nivelul marii. Vor putea fi admirate numeroase si spectaculoase cascade. Vom debarca la Hellesylt de unde ne continuam traseul catre zona fiordurilor de nord (zona Stryn). Cazare si cina hotel Stryn 3* sau Hotel Innvik Fjord 3* sau similar in zona Stryn-Nordfjord.

 

Ziua 4 | STRYN – GHETARUL BRIKSDAL & PARCUL NATIONAL JOSTEDALSBREEN – SKEI  

Mic dejun. Vizita la Ghetarul Briksdal si Parcul National Jostedalsbreen. Ghetarul Briksdal coboara abrupt de la 1200m pana in valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliste incantatoare intr-o oaza de frumusete naturala. Timp liber pentru drumetii sau pentru o plimbare cu “masinuta trolilor” care face drumul pana la ghetar. Dupa-amiaza ajungem in localitatea Olden unde vom face un scurt popas si apoi continuam catre zona Skei/Forde. Cazare si cina hotel Thon Hotel Førde 3* sau similar.

 

Ziua 5 | SKEI – SOGNEFJORD – FLAM – MYRDAL – BERGEN  

Mic dejun. Dimineata excursia continua spre Sognefjord, trecand prin Sogndal si traversand cu ferry-boat-ul de la Manhaller la Fodness pentru a ajunge la Gudvangen unde ne vom imbarca pentru o superba croaziera de 2 ore pe Sognefjord pana la Flam. Fiordului Sognefjord este cel mai lung si mai adanc fiord din lume. Aceasta regiune situata in inima Norvegiei, unde fiorduri adanci se intalnesc cu ghetari si cei mai inalti munti ai Norvegiei, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. De la Flam, optional Excursie cu celebrul “Flamsbana” o spectaculoasa calatorie cu trenul catre Myrdal. Trenul merge aproape de varf si ne ofera ocazia sa admiram privelisti minunate asupra muntilor si cascadelor. Aceasta este cea mai fumoasa plimbare cu trenul din Norvegia. Tarif informativ: 55 Euro/persoana (se rezerva si se achita din tara, odata cu pachetul turistic). De la Myrdal ne vom intoarce in Flam, unde ne imbarcam in autocar si continuam calatoria catre Bergen – Capitala Fiordurilor. Cazare si cina hotel Thon Bergen Brygge 3* sau Scandic Byparken 3* similar.

 

Ziua 6  | BERGEN – CAPITALA FIORDURILOR

Mic dejun. Tur de oras Bergen pietonal. Suntem in cel de-al doilea oras ca marime din Norvegia, dupa Oslo; faimosul port Bryggen este marginit de case colorate care adapostesc muzee, restaurante si magazine de arta, iar piata de peste ofera o mare varietate de fructe de mare si peste proaspat. Optional, Croaziera pe Fiorduri la Mostraumen, o ocazie inedita de a vedea fiordul Osterfjord, muntii si cascadele, toate la un loc in doar 3 ore si jumatate. Vom calatori pe partea interioara a fiordului Osterfjord, spre trecatoarea Mostraumen, foarte ingusta si stapanita de un curent deosebit de puternic, iar traversarea acesteia este o provocare in sine si o experienta de neuitat. Va fi o adevarata aventura, avand prilejul de admira cateva cascade si fiorduri inguste, toate inconjurate de munti abrupti, care se revarsa efectiv in apa. Intoarcere la Bergen si timp liber la dispozitie. Va recomandam o urcare cu funicularul pe muntele Floien pentru o vedere panoramica asupra intregului oras si al zonei inconjuratoare. Cazare si cina hotel Thon Bergen Brygge 3* sau Scandic Byparken 3* similar. Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., deplasarile se fac pietonal impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 7 | BERGEN – FIORDUL HARDANGER – CASCADA VORINGSFOSS – GEILO – TORPO – OSLO  

Mic dejun. De la Bergen ne indreptam spre Fiordul Hardangerfiord. Fiordul Hardangerfiord este o combinatie a tuturor peisajelor existente in Norvegia, de la cascade spectaculoase si livezi de meri si ciresi, pana la varfuri muntoase acoperite cu zapada si ghetari spectaculosi. Vom strabate Canionul Mabodal si apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre statiunile montane Geilo si Gol, nu inainte de a face o scurta oprire la spectaculoasa cascada Voringsfoss, cu o cadere de 180 m. Inainte de a ajunge la Oslo, stop fotografic la biserica din lemn Torpo. Seara, sosire in Oslo. Cazare hotel Quality Expo Oslo 3*superior sau similar.

 

Ziua 8 | OSLO – CAPITALA NORVEGIEI

Mic dejun. Tur de oras cu ghid local: orasul este situat la capatul fiordului cu acelasi nume si este inconjurat de creste impadurite. In timpul turului vom admira Palatul Regal, Portul, Parcul de sculpturi Vigeland, Primaria, Opera, centrul istoric. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau optional, “Turul celor 3 Muzee”. Se viziteaza Muzeul Kon Tiki, Muzeul Polar Fram si Muzeul Navelor Vikinge, muzee cu exponate vechi de peste 1000 ani si foarte bine conservate. Tarif informativ: 30 Euro/persoana si include: biletele de intrare la cele 3 muzee, traversare cu ferry-boat (one way) de la Primarie la muzee, transport cu autocarul. Transfer la hotel. Cazare hotel Quality Expo Oslo 3* superior sau similar.

 

Ziua 9 | OSLO – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Oslo pentru vizite individuale sau program de cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborurile Companiei Lufthansa, astfel:

 

Retur 25 iunie: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH2455 cu destinatia Munchen. Decolare din Oslo la ora 18:40, aterizare la Munchen la ora 20:50. Imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti LH1656, decolare din Munchen la ora 21:55 si aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).

 

Retur 26 iulie, 26 august: Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH863 cu destinatia Frankfurt. Decolare din Oslo la ora 17:05, aterizare la Frankfurt la ora 19:10. Imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti LH1422, decolare din Frankfurt la ora 20:35 si aterizare la Bucuresti la ora 23:50.

 

DATE DE PLECARE:  25 iunie, 26 iulie, 26 august

 

Tarife                                                   calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 1069 Euro adult loc in camera dubla
 •   969 Euro copil 2-13,99 ani cu 2 adulti in camera dubla cu pat suplimentar 
 •   969 Euro al treilea adult in camera dubla cu pat suplimentar   
 • 1339 Euro adult loc in camera single    

 

 

Servicii incluse :

 • Zboruri Bucuresti à Oslo à Bucuresti, Compania Lufthansa via Frankfurt sau via Munchen
 • Transport cu autocar Interra de 4* pe tot circuitul (mai putin ziua 6)
 • Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:

-         1 noapte in zona Dombas, Hotel hotel Dombas 3* sau similar

-         1 noapte in Molde, Hotel Alexandra 3* sau similar

-         1 noapte in zona Stryn/Nordfjord, hotel Stryn 3* sau similar

-         1 noapte in zona Skei/Forde, Thon Hotel Førde 3* sau similar

-         2 nopti in Bergen, Hotel Thon Bergen Brygge 3* sau similar

-         2 nopti in Oslo, Hotel Quality Expo 3* superior sau similar

 • 6 cine la hotel in Dombas, Molde, zona Stryn, zona Skei, Bergen
 • Croaziera pe fiordul Geiranger de la Geiranger la Hellesylt
 • Croaziera pe fiordul Sgnefjord de la Gudvangen la Flam
 • Tururile si vizitele mentionate in program: Lillehammer – Dombas – Atlantic Road – Drumul Trolilor – Drumul Vulturilor – Ghetarul Briksdal si Parcul National Jostedalsbreen – Fiordul Hardangerfiord – Cascada Voringsfoss – Geilo – Gol – Torpo
 • Tur de oras cu ghid local la Oslo
 • Biletele de ferry-boat pentru toate traversarile din program
 • Insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport & combustibil: 240 Euro/ persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Asigurarea medicala (optionala), asigurarea storno (optionala, se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice din program

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman,Bacau, Onesti, Adjud,Focsani,Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina,Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea,Pitesti


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro