Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 750 €

MAROC – Circuitul Orasele Imperiale


Avion


Ziua 1  BUCURESTI – CASABLANCA

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 05:10 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 07:10 si sosire in Frankfurt  la 08:50. Decolare spre Casablanca la ora 10:55 cu zborul LH1330 si sosire in Casablanca la ora 13:25. Dupa preluarea bagajelor, intalnire cu ghidul local pentru un Tur de oras Casablanca. Casablanca este o metropola moderna situata pe tarmul oceanului Atlantic. Majoritatea cladirilor din centrul orasului au fost construite in timpul dominatiei franceze, dar par mult mai vechi reflectand un stil arhitectonic unic care se regaseste numai in Casablanca. Vom vizita zona de promenada strajuita de palmieri Ain Diab, Pieta centrala, Palatul Regal si Piata Mohamed V si vom admira Marea Moschee Hassan II – simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Transfer la hotel si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare Kenzi Basma 4* Casablanca sau similar.

 

Ziua 2  CASABLANCA – ESSAOUIRA – COASTA ATLANTICULUI

Mic dejun. Plecare spre Essaouira. Orasul este cunoscut inca din secolul XVI, cand era numit Mogador de catre portughezi. Fortificatiile care incercuiau orasul dateaza din secolul XVIII si se afla pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita acest adevarat leagan al artistilor de tot felul, piata din Essaouira care este locul unde se afla numeroase ateliere mestesugaresti si de artizanat, care confectioneaza mai ales obiecte de tamplarie, sculpturi in lemn si nu in cele din urma faimosul port pescaresc de la oceanul Atlantic. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Atlas Essaouira & Spa 5* sau similar.

 

Ziua 3  ESSAOUIRA – MARRAKECH

Dupa micul dejun plecare spre Marrakech – unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru gradinile și monumentele sale de arhitectura din partea veche a orașului, numita Medina.                Veti vizita Moscheea Koutoubia, construita de sultanul Abdel Moumen in stil marocan-andaluz. Aspectul reaminteste de versiunea mai veche din Cordoba, desi inaltimea minaretului Koutoubia este aproape dubla fata de cel din Andalucia. Zidurile sale erau acoperite in intregime de gresie si tencuiala pictata in culori luminoase dar care nu au rezistat in timp si au disparut aproape in intregime. Vizitatorii non musulmani pot admira monumentul doar din afara pentru ca accesul este permis numai celor musulmani. Continuam cu vizita a Palatului Bahia (pe exterior), situat in Medina, si aproape de piata  Djemma El Fna. Se intinde pe o suprafata de opt hectare. Nu mai putin de sapte ani au fost necesari pentru a ridica acest impunator edificiu. Veti incheia turul cu vizita piatei Djemaa El Fna. Se spune ca nu are pereche in lume, fiind renumita pentru muzicantii, acrobatii, imblanzitorii de serpi, povestitorii sau prezicatorii care fac spectacol, dar si pentru restaurantele si terasele din zona unde poti gusta din preparatele traditionale marocane. Transfer la hotel si cazare.                 Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Zalagh Kasbah 4* sau similar.

 

Ziua 4  MARRAKECH – OURIKA VALLEY

Mic Dejun. Dupa micul dejun veti avea timp sa va relaxati, sa explorati pe cont propriu orasul sau excursie optionala “Ourika Valley” – una dintre cele mai frumoase vaii din Maroc cu peisaje luxuriante. Valea se intinde de la poalele munților Atlas  pana in satul Siti Fata, un sat pitoresc situat la  1500 metri altitundine. Intoarcere in Marrakech si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Zalagh Kasbah 4* sau similar.

 

Ziua 5  MARRAKECH – OUARZAZATE

Mic Dejun. Dupa micul dejun veti avea timp sa va relaxati la piscina hotelului sau excursie optionala Ouarzazate  – unde veti cunoaste viata autentica a localnicilor si veti admira peisajele minunate de la poalele muntelui Atlas. Veti traversa Pasul Tizi n’Tichka (2260 m), unde veti admira asezari cu case de pamant raspandite prin vaile abrupte ale muntilor. Ouarzazate este situat la 1600 m altitudine si este ridicat de berberi ce au construit  renumitele ‘kasbahs’, asezari fortificate terasate. Dupa amiaza intoarcere in Marrakech, nu inainte de a face un ultim popas in satul Ait Benhadou, unul dintre cele mai impresionante si bine conservate din Maroc. Timp liber pentru pranz si intoarcere la hotel. In ultima seara petrecuta in Marrakech, va invitam la Seara cu cina traditionala marocana si program artistic. Cazare hotel Zalagh Kasbah 4* sau similar.

 

Ziua 6 MARRAKECH – BENI MELLAL – IFRANE – FES

Mic dejun. Plecare spre Fes prin Muntii Atlas. Pirma oprire o veti avea in Beni Mellal, oras la poalele muntiilor, unul dintre cele mai mari centre agricole ale Marocului. Apoi va veti opri si in Ifrane – importanta statiune de ski. Dupa amiaza veti ajunge in Fes, perla lumii arabe si cel mai vechi oras islamic din lume. Este impartit in trei: orasul nou, construit in 1912, orasul medieval, construit in secolul al XIII-lea si orasul vechi, cu prima atestare documentara in anul 809. Transfer la hotel si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Across 4* Fes sau similar.

 

Ziua 7  FES

Mic dejun. Tur de oras Fes – unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fes are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local.  Fes-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fes, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarine decorata cu stuc si ceramica traditionala, o adevarata opera de arta, ce se afla langa moschee, in Place Nejjarine, langa bazar. Turul se va incheia cu vizita exterioara a Palatul Regal – ce are elemente de arhitectura araba si maura. Are 7 usi gigantice sculptate in bronz si incadrate de ornamente extraordinare din ceramica viu colorata. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Across 4* Fes sau similar.

 

Ziua 8  FES – VOLUBILIS – MEKNES – RABAT – CASABLANCA

Mic dejun. Plecare din Fes catre Volubilis. In antichitate era un important oras roman. Acesta era centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana. Veti admira aici faimoasele ruine romane. Dupa continuati drumul catre Meknes. Unul dintre cele patru orase imperiale din Maroc, al carui nume si faima sunt strans legate de Sultanul Moulay Ismail. Acesta a transformat Meknes intr-un oras impresionant, un amestec de stiluri spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknès este Piata el-Hedim, un square urias situat in fata porti Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua monumentale coloane corintice din marmura.  Dupa pranz veti pleca catre Rabat – capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira: Turnul Hassan – construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat este totusi un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Ultima oprire este la Palatul Regal pentru o vizita exteriora. Transfer la hotel in Casablanca, unde ajungem in mai putin de o ora. Servirea cinei la hotel. Cazare Kenzi Basma  4* Casablanca sau similar.

 

Ziua 9 CASABLANCA

Mic dejun. Intreaga zi de astazi este destinata explorarii orasului Casablanca impreuna cu ghidul local, autocarul local fiind la dispozitie. Vom vizita Marea Moschee Hassan II – simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Se afla la tarmul marii, dincolo de Medina si domina intregul oras Casablanca, fiind a treia moschee ca marime din intreaga lume. (costul biletului de intrare este de 12 Euro si se achita local),

vom face apoi o plimbare pe cornisa, in zona de promenada si vom avea tot timpul necesar vizitarii Casablancai. De asemenea, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Transfer la hotel si servirea cinei. Cazare Kenzi Basma  4* Casablanca sau similar.

 

Ziua 10 CASABLANCA – BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Putin dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din Casablanca pentru imbarcare pe zborul companiei  Lufthansa LH1331 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 02:25, sosire la Frankfurt la ora 06:50. Imbarcare pe zborul LH 1418 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 09:35 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 12:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare: 18 Martie

 

Tarife                                             calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 750 Euro adult loc in camera dubla
 • 599 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 945 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:

 • Bilete de avion Bucuresti – Casablanca – Bucuresti (via Frankfurt), compania Lufthansa
 • 9 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina)astfel:
  • 3 nopti Casablanca Hotel Kenzi Basma 4* sau similar
  • 1 noapte Essaouira Hotel Atlas Essaouira & Spa 5* sau similar
  • 3 nopti Marrakech Hotel Zalagh Kasbah 4* sau similar
  • 2 nopti Fes hotel Across 4* Fes sau similar
 • Transport cu autocar local pe toata durata programului
 • Excursiile zilnice si tururile prevazute in program
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice principale din program (mai putin Moscheea Hasan II)
 • Ghid local la dispozitie pe toata perioada circuitului
 • Transferuri Aeroport – Hotel – Aeroport
 • Autocar si ghid local la dispozitie in Casablanca in ziua de 26 martie
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 245 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • intrarea la Marea Moschee Hassan II (12 Euro/perosoana), excursiile optionale
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: 25 EUR/persoana/sejur (se achita la insotitorul de grup la fata locului)

 

Excursiile optionale: (tarife informative pentru minim 20 platitori)

 • Excursie optionala “Ourika Valley”  : 25 Euro/persoana
 • Excursie optionala in Ouarzazate     : 40 Euro/persoana

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro