Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 820 €

RUSIA-MOSCOVA & SANKT PETERSBURG


Avion


Ziua 1 | BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 06:05 si aterizare Frankfurt  la ora 07:35. La ora 08:40 decolare cu zborul LH1444 cu destinatia Moscova. Aterizare pe aeroportul Domodedovo la ora 12:50. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie in Moscova si plimbare pietonala cu insotitorul de grup in Piata Rosie din Moscova (deplasarile se fac cu mijloacele de transport in comun). Cazare la hotel Izmailovo Alfa 4* (camere superior) Moscova sau similar.

 

Ziua 2 | MOSCOVA -  Capitala Rusiei

Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local. Capitala Rusiei reprezinta un complex unic de  artitectura veche si moderna. Este centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. In timpul turului veti observa Piata Rosie, Piata Manezh, Strada Tverskaya si Minskaya, Parcul Victory, Arcul de Triumf, Podul Bagration, Casa Alba, Strada New Arbat, Piata Arbat, Zamoskvorechye, terasamentul St. Sofya, Catedrala Hristos Mantuitorul, Biserica Sfantul Nicolae, strada Leo Tolstoy, strada Pirogovskaya, Manastirea Novodevichy, platforma de observare Sparrow Hills. Continuam cu vizita Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu sec.XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec.XV) – principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec.XV) – cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec.XVI) – necropola tarilor  Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare -  care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Cazare la hotel Izmailovo Alfa 4* (camere superior) Moscova sau similar.

 

Ziua 3 | MOSCOVA – GALERIILE TRETYAKOV – SERGHIEV POSAD

Mic dejun. Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150 000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Moscova sau optional Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere al poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si tina fagaduintele lor, rugandu-se inainte si dupa  razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii. Cazare la hotel Izmailovo Alfa 4* (camere superior) Moscova sau similar.

 

Ziua 4 | MOSCOVA – SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot cu destinatia Sankt Petersburg. Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica. Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermacatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie in Sankt Petersburg. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg sau similar.

 

Ziua 5 | SANKT PETERSBURG  – PE URMELE DINASTIEI ROMANOV

Mic dejun. Astazi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor. Tur de oras panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira Catedrala Sfintei fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, catedrala si piata Sf. Isaac – un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Fortareata Sf. Petru si Pavel. O vizita ampla o vom face la Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru plimbari sau vizite individuale. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg sau similar.

 

Ziua 6 | SANKT PETERSBURG – PALATUL PETERHOF

Mic dejun. Optional vizita la Palatul si Gradinile Peterhof, cunoscut ca Versailles-ul Rusiei. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este defapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Intoacere in Sankt Petersburg si timp liber la dispozitie. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg sau similar.

 

Ziua 7 | SANKT PETERSBURG – PUSKIN & PAVLOVSK

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie de 1 zi PUSKIN & PAVLOVSK.

 

Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand “Satul Regal”, deoarece din secolul al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul secolului al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita “Saarskaya Myza”. Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de chihlimbar. La sfarsitul secolului al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si1817.

 

Complexul arhitectonic Pavlovsk este cel mai tanar compex din vecinatatea Sankt Petersburg. A fost construit in 1777 de catre Ecaterina, care l-a daruit fiului sau Pavel, pentru a-si construi un domeniu de vanatoare. Construit de arhitectul Charles Cameron si apoi de italianul Vincenzo Brenna complexul este un exemplu de rafinament si eleganta, care imita Versailles-ul. Tapiseriile din matase prezentau delicioase ghirlande de flori, fructe si instrumente muzicale, simboluri ale fericirii rurale, cu servicii de portelan de Sèvres, printre care faimosul Gurjevski, cu faimosul mobilier francez creat de Henri Jacob. In Sala Tronului erau primiti cavalerii Ordinului de Malta, Pavel fiind Mare Maestru. Dupa asasinarea lui Pavel, sotia sa, Maria Fiodorovna, il transforma intr-unul dintre cele mai sugestive palate din Europa. Este considerat una dintre perlele arhitecturii ruse din perioada clasicismului. Monumental si Parcul Pavlovsk, intins pe 600 de hectare, este unul dintre cele frumoase din Europa.

 

Intoarcere in Sankt Petersburg. Cazare hotel Moscow 4* Sankt Petersburg sau similar.

 

Ziua 8 | SANKT PETERSBURG – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Sankt Petersburg sau optional vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si  Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din puct de vedere istoric, in subsolul lui Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH2565 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 16:35, sosire la Munchen la ora 18:20. Imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1656 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 21:45, sosire in Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 00:40 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

 

 

Date de plecare NOPTILE ALBE: 20 Iunie, 21 Iunie, 27 Iunie

 

Tarife                                                     calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 820   Euro adult loc in camera dubla
 • 820   Euro al treilea adult in camera dubla
 • 720   Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 1050 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse :

-         Bilet de avion Bucuresti – Moscova (via Frankfurt), Compania Lufthansa

-         Bilet de avion Moscova – Sankt Petersburg (zbor direct), Compania Aeroflot

-         Bilet de avion Sankt Petersburg – Bucuresti (via Munchen), Compania Lufthansa

-         Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* :

 • 3 nopti la Moscova la hotel Izmailovo Alfa 4* (camere superior) sau similar
 • 4 nopti la Sankt Petersburg la hotel Moscow 4* sau similar

-         Transferuri aeroport-hotel-aeroport

-         Tur de oras cu ghid local Moscova

-         Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus si ghid local

-         Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus si ghid local

-         Vizita la Galeriile Tretyakov

-         Tur de oras cu ghid local Sankt Petersburg

-         Bilet de intrare la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg

-         Insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 189 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Taxa de viza consulara si taxa procesare: 70 Euro/persoana (se achita in agentie, poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)
 • Asigurarea medicala obligatorie emisa de compania ruseasca LEXGARANT (se achita in agentie la inscriere)

Pentru tot circuitul polita de asigurare este de 9 Euro/persoana. Incepand cu 65 de ani se aplica un coeficient de multiplicare, detaliile mai jos:

 • 65 – 70 ani – coeficient de multiplicare 1,5
 • 71 – 75 ani - coeficient de multiplicare 2
 • 76 – 80 ani – coeficient de multiplicare 2,5
 • 81 – 84 ani – coeficient de multiplicare 3
 • 85 – 90 ani – coeficient de multiplicare  4

*Nota: Asigurarea se obtine de catre agentia tour-operatoare.

 • Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri: 25 euro/persoana, se achita insotitorului de grup la sosirea in Rusia

 

NOTA!Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:

 

ü        Pasaport valabil minimum 6 luni de la data returului si cu minim 2 pagini consecutive libere

ü        Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

ü        Copie dupa cartea de identitate

ü        Adeverinta de la locul de munca cu specificarea functiei sau cuponul de pensie

ü        COPIA politei de asigurare medicala

ü        In cazul minorilor insotiti de un singur parinte sau de o terta persoana, este necesara copia dupa imputernicirea notariala de la parinte sau ambii parinti si cazierul judiciar al persoanei care insoteste minorul.

 

eXCURSII OPTIONALE                                                                            valabile pentru un grup de 20 platitori

 

 • Excursie la SERGHIEV POSAD: 40 Euro/adult include: autocar, ghid local, ghid insotitor
 • Excursie la Palatul si Gradinile PETERHOF: 60 Euro/adult include: autocar, bilet de intrare, ghid local, ghid insotitor
 • Excursie la PUSKIN & PAVLOVSK:  90 Euro/adult include: autocar, bilete de intrare, ghid local, ghid insotitor

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro