Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

685 €

Circuit Italia – Grecia 2016


Autocar


ZIUA 1: Bucuresti – Budapesta (850 km)

Intalnire la Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa) la ora 06:00 dimineata si plecare din Bucuresti la ora 06:30 cu autocar licentiat pentru curse internationale pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Arad. Sosire in cursul serii la Budapesta si cazare la hotel 3*.

 

ZIUA 2: Budapesta – Postoina – Venetia (670 km)

Mic dejun. Dimineata vom face un tur de oras panoramic in Budapesta (Citadela, Podul Elisabeta, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal). Plecare spre pesterile Postojna, vom face un tur al acestei superbe lumi subterane, ce are o lungime de 20 km de galerii, camere, pasaje, formatiuni carstice, stalactite si stalagmite. Cazare la hotel 3* in zona Venetia – Mestre.

 

ZIUA 3: Venetia – Verona – Florenta (390 km)

Mic dejun urmat de un tur pietonal in centrul Venetiei cu insotitorul de grup pentru a va bucura de atractiile romanticului oras: Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor si Bazilica San Marco. Plecare spre Florenta, cu oprire la Verona, vizita pietonala a orasului cuprinde principalele obiective turistice din centrul vechi: Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Castelvecchio. Cazare in zona orasului Florenta la hotel 3*.

 

ZIUA 4: Florenta

Mic dejun. Dimineata tur panoramic de oras: Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Turnul Giotto si Baptisteriul – exterior, Ponte Vecchio. Dupa amiaza, excursie optionala la Pisa pentru a admira celebrul turn inclinat. Cazare in zona orasului Florenta la hotel 3*.

 

ZIUA 5: Florenta – Siena – Assisi – Roma (380 km)

Mic dejun. Plecam spre Roma prin Siena si Assisi. Programul prevede o scurta oprire la  Assisi, orasul Sfantului Francisc (intemeietorul Ordinului Franciscan), unde vom vizita biserica ce-i poarta numele. Pana acolo facem o scurta oprire in Siena, vechi oras medieval (vizita pietonala a centrului orasului: Piazza del Campo, Cladirea Primariei, Domul). Vom ajunge la Roma in cursul serii. Cazare Roma la hotel 3*.

 

ZIUA 6: Roma – tur de oras

Mic dejun. Tur de oras cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale. Cazare la acelasi hotel.

 

ZIUA 7: Roma – Vatican

Mic dejun. Zi dedicata, dupa preferinte, plimbarii pe strazile cele mai cunoscute ale orasului sau descoperirii Romei Crestine si a Vaticanului: Biserica Santa Maria Maggiore – construita in secolul V de Papa Sixtus al III-lea, Biserica San Pietro cu celebra sculptura a lui Michelangelo, “Pieta”. Va recomandam si vizitarea Muzeelor Vaticanului unde este expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci. Cazare la acelasi hotel.

Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., iar deplasarea se face cu mijloacele de

transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

ZIUA 8: Roma – Napoli (230 km)

Mic dejun. Plecare spre Napoli unde vom participa la un scurt tur panoramic: micul port Mergellina, Posillipo, denumire ce vine din grecescul Pausylipon – “locul unde nefericirea se termina”, Via Caracciolo, Santa Lucia, Castel dell’Ovo, fosta resedinta regala, Palatul Regal, construit la inceputul secolului XVIII, Teatrul San Carlo, Galeria Umbero I si Angioino, Muzeul National de Arheologie. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale. Cazare in Napoli, la hotel 3*.

 

ZIUA 9: Napoli – Pompei – Bari (290 km)

Mic dejun. Plecare spre Bari cu oprire in Pompei, oras ingropat de eruptia Vezuviului in anul 79 d.Hr. care  impresioneaza prin dimensiuni, fiind in acele vremuri o adevarata metropola. Aici intalnim o casa pastrata relativ intacta, Vila del misteri, cu o fresca care prezinta ritualul de nunta la romani. Mai putem admira lupanarul, amfiteatrul, templele romane si mulaje ale victimelor incarcerate in lava, gasite in pozitii fetusale, in incercarea de a se apara de bombardamentul rocilor incinse. Continuarea drumului spre Bari, unde ne vom imbarca pe ferry-boat cu destinatia Corfu, cazare pe vapor in cabine cu 4 paturi.

 

ZIUA 10: Corfu

In cursul diminetii vom debarca in insula Corfu a carei capitala, Corfu Town, o vom vizita intr-un scurt tur de oras: Noua si Vechea fortareata, orasul vechi, strada Liston si Biserica Sf Spiridon, patronul insulei. Dupa amiaza vom face o vizita la Palatul Achillion, construit de Imparateasa Elisabeta a Austriei, cunoscuta drept Sissi. Cazare hotel 3* in Corfu.

 

ZIUA 11: Corfu – Igoumenitsa – Kalambaka (170 km)

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul pe ruta Corfu – Igoumenitsa. Deplasare spre Kalambaka, oras-statiune situat la “poalele” Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos) si obiectiv turistic de renume mondial, inclus in patrimoniul UNESCO. Cele 24 de manastiri datand din sec. XIV-XVI dominau de la inaltimea stancilor pe care erau construite intreaga campie a Thessaliei, oferind o experienta unica! Vizitarea Manastirilor Varlaam (sec. XIV) si Sfantul Stefan (sec. XV), doua dintre cele 6 manastiri vizitabile, care au rezistat timpului in aceasta zona (intrare optionala: 2 EURO/persoana). Oprire – vizita la un atelier/magazin de icoane. Cazare la Hotel 3* in Kalambaka.

 

ZIUA 12: Kalambaka – Valea Tembi – Salonic (330 km)

Mic dejun. Deplasare spre Salonic pe traseul Kalambaka – Larisa – Canionul Tembi – vizitarea Manastirii Sf. Paraschiva, unde se afla si Izvorul Tamaduirii. Scurt tur oras autocar & pietonal in Salonic. Vizitarea principalelor obiective istorice din frumoasa “capitala” a Greciei de Nord: Bazilica Sf. Dumitru (sec.VI) si Sf. Sofia (sec.VIII), Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Rotonda, Arcul si Ruinele Palatului Galerius (sec IV). Cazare Hotel 3* in Salonic.

 

ZIUA 13: Salonic – Rila – Sofia – Bucuresti (730 km)

Mic dejun. Plecare spre Romania pe ruta Sidirokastro – Rila (scurta oprire pentru vizitarea celei mai mari si mai cunoscute manastiri ortodoxe din Bulgaria) – Sofia (vizitam capitala Bulgariei, Sofia - unul din cele mai vechi orase din EUROpa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha) – Ruse. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

 

 

Pret/persoana: 685 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 350 EURO. Reducere pat suplimentar: 20 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 11 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* astfel: 1 nopte Budapesta, 1 noapte in zona Venetia-Padova, , 2 nopti in Florenta, 3 nopti in Roma, 1 noapte in Napoli, 1 noapte in Corfu, 1 noapte in  Kalambaka, 1 noapte in Salonic;
 • 1 noapte pe ferry-boat Bari – Corfu, in cabine cu 4 paturi;
 • tur panoramic in Budapesta, Florenta, Roma, Napoli, Corfu, Salonic;
 • taxe de autostrada si parcari;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                               

 • intrarile la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale;
  • biletele de vaporas Venetia;
  • bilet ferry-boat Corfu-Igoumenitza: 10 EURO / persoana;
  • taxa de oras la hotelurile din Italia (se achita exclusiv la receptia hotelului de catre fiecare turist – 36 EURO / persoana);
  • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro