Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 359 €

Grecia – Circuit & minisejur la PARALIA


Autocar


ZIUA 1: BUCURESTI – RUSSE – SOFIA – KULATA – SIDIROKASTRO (580 km)

Ora 06:30 plecare din Bucuresti – Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa – cu autocar clasificat pentru curse internationale (aer conditionat, scaune rabatabile, statie audio cu casetofon si microfon) pe traseul: Bucuresti – Russe – Sofia – Kulata (BG) –Sidirokastro. Sosire in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel OLYMPIC (similar) categoria “Turist” in SIDIROKASTRO.

ZIUA 2: SIDIROKASTRO – SALONIC – KALAMBAKA (330 km)

Mic dejun. Plecare spre Salonic. Tur de oras – autocar & pietonal. Vizitarea principalelor obiective istorice din frumoasa “Capitala” a Greciei de Nord: Bazilica Sf Dumitru si Sf Sofia, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Rotonda, Arcul si Ruinele Palatului Galerius (sec. IV). Deplasare spre Kalambaka, oras situat la Poalele Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), leaganul Vlahilor, zona locuita din timpuri stravechi de armani,pe autostrada “Egnatia”, care traverseaza Muntii Pindos, avand posibilitatea de a admira o serie intreaga de “lucrari de arta” specific acestei modern autostrazi: tuneluri, viaducte, consolidari de maluri. Cazare la hotel KOSTA FAMISSI (similar) categoria „Turist” in Kalambaka.

ZIUA 3: KALAMBAKA – TRIKALA – AMFISSA – DELPHI – THIVA – ATENA (430 km)

Mic dejun. Vizitarea Complexului Monahal de la Meteora, in traducere libera ”suspendat intre cer si pamant”. Intrare optionala (3 euro/persoana/obiectiv) la Manastirile Vaarlam (sec.XIV) si Sfantul Stefan (sec.XIV), doua dintre cele 6 manastiri care au rezistat timpului in aceasta zona. Vizita la un atelier – magazin de icoane. Deplasare spre Atena pe traseul: Kalambaka – Trikala – Amfissa – Oracolul de la Delphi, oprire (intrare optionala: 6 euro/persoana) Thiva – Atena. Cazare hotel ACHILON 3*(similar), in zona centrala a Atenei.

ZIUA 4: ATENA PELOPONEZ (optional)

Mic dejun. Tur panoramic al Atenei (autocar). Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Stadionul Oplimpic (unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna in anul 1896). Vizitarea Akropolis-ului, inclusiv a muzeului (intrare optionala: 12 euro/persoana), cu ghid grec, vorbitor de limba romana. Ora 11:00, OPTIONAL: Excursie in Peloponez, cu vizitarea Istmului Corinth, Cetatea de la Mycene, Teatrul antic de la Epidavros, Nafplion – prima capitala a Greciei, dupa eliberarea de sub otomani (pret: 75 Euro/ persoana, grup minim 20 platitori). Include: transport auto, intrari la Mycene si Epidavros, dejun traditional, servicii ghid grec (vorbitor de limba romana). Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 5: ATENA – CROAZIERA DE O ZI IN GOLFUL SARONICOS (optional)             

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru shopping sau vizite. OPTIONAL: Croaziera de o zi in Golful Saronicos (Marea Egee) cu vizitarea insulelor Eghina (Aegina), Poros si Hydra. Pret informativ: 95 euro/persoana (dejun inclus). Program folcloric specific pe vas. Se asigura transfer auto la punctul de imbarcare,cu autocar grecesc al Companiei organizatoare din Grecia, in portul Pireu. Cazare in Atena.

ZIUA 6: ATENA – LAMIA – PARALIA KATERINI (425km)

Mic dejun. Plecare spre Paralia Katerini, pe traseul: Atena – Lamia – Canionul Tembi. Vizitarea Manastirii Sf. Paraschevi, unde se afla si Izvorul Tamaduirii. Cazare hotel LOUIZA (ctg. ”Turist”)/similar in Paralia Katerini.

ZIUA 7 si ZIUA  8: PARALIA KATERINI

Minisejur cu cazare si mic dejun la hotel 3* in frumoasa statiune de la Marea Egee, Paralia Katerini, dominata de impunatorul Olimp. Timp liber la dispozitie pentru shopping sau plaja. Posibilitati excursii OPTIONALE organizate de agentia locala:

 • Edessa-Pozar (cascadele de la Edessa si baile termale de la Pozar) – pret informativ 25 euro/persoana;
 • “Croaziera Piratilor” 12 Apostolipret informativ 20 euro/persoana;
 • Seara Greceascapret informativ 20 euro/persoana.

ZIUA 9: PARALIA KATERINI – KULATA – BUCURESTI (790 KM)

Mic dejun. Ora 07:30, plecare spre tara. Sosire Bucuresti (Piata Victoriei) in functie de trafic si formalitatile vamale.

PRET /PERSOANA: 359 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 115 EURO

Reduceri:

 • copii 05 – 12 ani cu parintii in camera dubla (maxim 1 copil in camera cu doi adulti): 70 Euro
 • al 3-a persoana in camera dubla (pat suplimentar): 10 Euro

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, dotat cu aer conditionat
 • 8 nopti cazare cu mic dejun continental sau bufet inclus, hoteluri categoria “Turist” (echivalent 3*): 1 noapte Sidirokastron, 1 noapte Kalambaka, 3 nopti  Atena , 3 nopti Paralia Katerini.
 • excursii conform  programului
 • ghid grec la Akropolis si ghid/insotitor roman de grup (Tour Leader).

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea de sanatate si asigurare storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, odata cu asigurarea medicala) nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate
 • intrarile la obiectivele turistice (se achita separat, la fata locului)
 • excursiile optionale excursile optionale (pentru cei care se inscriu la excursia in Peloponez si vizita Akropolis, este inclus ghid grec)


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro