Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

335 €

Grecia – primavara si toamna in Elada


Autocar


ZIUA 1: BUCURESTI – SIDIROKASTRO (580 km)

Ora 06:30 plecare din Bucuresti – Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa – cu autocar clasificat pentru curse internationale (aer conditionat), pe traseul: Bucuresti – Russe– Sofia–Kulata (BG) – Sidirokastro. Sosire in functie de formalitatile vamale si trafic auto. Cazare la hotel OLYMPIC (similar) categoria “Turist” in Sidirokastro.

ZIUA 2: SIDIROKASTRO – SALONIC – KALAMBAKA  (330 km)

Mic dejun. Plecare spre Salonic. Tur de oras – autocar & pietonal. Vizitarea principalelor obiective istorice din frumoasa “Capitala” a Greciei de Nord: Bazilica Sf Dumitru si Sf Sofia, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Rotonda, Arcul si Ruinele Palatului Galerius (sec. IV). Deplasare spre Kalambaka, oras situat la Poalele Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), leaganul Vlahilor, zona locuita din timpuri stravechi de armani, pe autostrada “Egnatia”, care traverseaza Muntii Pindos, avand posibilitatea de a admira o serie intreaga de “lucrari de arta” specifice acestei moderne autostrazi: tuneluri, viaducte, consolidari de maluri. Cazare la hotel KOSTA FAMISSI (similar) categoria „turist” in Kalambaka.

ZIUA 3: KALAMBAKA – TRIKALA – AMFISSA – DELPHI – THIVA – ATENA (430 km)

Mic dejun. Vizitarea Complexului Monahal de la Meteora, in traducere libera ”suspendat intre cer si pamant”. Intrare optionala (3 euro/persoana/obiectiv) la Manastirile Vaarlam (sec.XIV) si Sfantul Stefan  (sec.XIV), doua dintre cele 6 manastiri care au rezistat timpului in aceasta zona. Vizita la un atelier – magazin de icoane. Deplasare spre Atena pe traseul: Kalambaka – Trikala – Amfissa – Oracolul de la Delphi, oprire (intrare optionala: 6 euro/persoana) – Thiva – Atena. Cazare hotel ACHILON 3* (similar), in zona centrala a Atenei.

ZIUA 4: ATENA – CAP SOUNION

Mic dejun. Tur panoramic al Atenei (autocar): Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic – oprire (locul unde s-a desfasurat prima Olimpiada Moderna in 1896). Vizitarea Akropolis-ului, inclusiv a muzeului – intrare optionala (12 euro/persoana) – cu ghid grec, vorbitor de limba romana. Continuam vizitarea zonei Attica. Deplasare cu autocarul, pe un traseu extrem de spectaculos, pe langa Marea Egee la Cap Sounion (65 km), unde se afla Templul lui Poseidon. Scurta pauza la Marea Egee. Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 5: ATENA – PELOPONEZ

Mic dejun. BONUS: Excursie in Peloponez (Tur Argolis), Istmul Corinth, Cetatea antica de la Mycene – cu vizitarea Palatului si a Mormantului Dinastiei Atrizilor, Nafplion – oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani,Teatrul Antic de la Epidavros. Transport autocar, asistenta ghid grec, vorbitor de limba romana. Intrarile la obiectivele turistice precizate nu sunt incluse si se achita separat (cca 20 euro/persoana). Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 6: ATENA – CROAZIERA DE O ZI IN GOLFUL SARONICOS (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. OPTIONAL: Croaziera de 1 zi in Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Eghina (Aegina), Poros si Hydra. Pret: 95 euro/persoana, dejun si program folcloric pe vas incluse (se asigura transport la punctul de imbarcare/port turistic, cu autocar grecesc al companiei organizatoare). Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 7: ATENA – LAMIA – PARALIA KATERINI (425 km)

Mic dejun. Plecare spre Paralia Katerini, pe traseul: Atena – Lamia – Canionul Tembi – vizitarea Manastirii Sf. Paraschevi, unde se afla si Izvorul Tamaduirii. Cazare la hotel GIRNIS (similar) in Paralia Katerini.

ZIUA 8: PARALIA KATERINI – KULATA – RUSSE – BUCURESTI (790 km)

Mic dejun. Ora 07:30 plecare spre tara. Sosire in Bucuresti (Piata Victoriei) in functie de formalitatile vamale si traficul auto.

PRET/persoana: 335 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 125 EURO

 

REDUCERI:

  • copii 07 – 12 ani cu parintii in camera dubla (maxim 1 copil in camera): 50 EURO
  • a treia persoana adulta in camera dubla cu pat suplimentar: 10 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, dotat cu aer conditionat
  • 7 nopti cazare cu mic dejun continental sau bufet inclus la hoteluri categoria “Turist” (echivalent 2*superior si 3*): 1 noapte Sidirokastron, 1 noapte Kalambaka, 4 nopti Atena,1 noapte Paralia Katerini
  • excursie in Peloponez
  • tur de oras Atena cu autocarul si pietonal – se realizeaza si cu ghid grec, vorbitor de limba romana
  • insotitor roman de grup (Tour Leader)

 

NU SUNT INCLUSE:

  • intrarile la obiectivele turistice (se achita separat, la fata locului)
  • asigurarea de sanatate – nu este obligatorie dar este recomandata
  • asigurare storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala)


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro