Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

239 €

PELERINAJ LA SF. NECTARIE INSULELE EGHINA & EVIA


Autocar


Ziua 1: Bucuresti – Sofia – Aleksander Nevski – Rilla – Riviera Olimpica (780 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Russe. In Bulgaria vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski, iar inainte de vama Kulata, ne vom abate 30 km de la drum pentru a vizita Manastirea Rilla. Seara cazare in Paralia Katerini la hotel 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

 

Ziua 2: Kato Xenia – Cuviosul David – Sfantul Ioan Rusul (490 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam plecam spre Insula Evia. Pe drum facem o scurta oprire la Braulul Maicii Domnului la Manastirea Kato Xenia. Traversare cu ferryboat Glyfa – Agiokampos (in insula Evia). In continuare, ne vom inchina la moastele Sfantului Ioan Rusu in insula Evia in Biserica Sfantul Ioan Rusu din Prokopi si la Manastirea Sfantului Cuvios David. Ne intoarcem pe continent si ne continuam drumul spre Atena. Seara cazare Atena la hotel 3*.

 

Ziua 3: Sfantul Nektarie Tavmaturgul – Sfantul Efrem cel Nou – Turul Atenei (100 km)

Mic dejun. Dis de dimineata, mergem in portul Pireu. Dupa ce traversam cu ferryboat-ul spre insula si portul Eghina, vom calatori la Manastirea Sfanta Treime, unde se odihnesc moastele Sfantului Nectarie Tavmaturgul. Participam la slujba inchinata Sfantului. Dupa amiaza traversam cu feribotul Eghina – Pireu. Deplasare la Nea Makri, inchinare la moastele Sfantului Efrem cel Nou. Seara cazare Atena la hotel 3*.

 

Ziua 4: Meteora – Sfanta Paraskevi (600 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos. Ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vom vizita doua din cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastrirea Varlaam – intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3 euro/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ultima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. Seara cazare in Paralia la hotel 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

 

Ziua 5: Riviera Olimpica – Salonic – Bucuresti (780 km)

Mic dejun. Plecare spre Salonic unde, dupa sosire vom realize turul orasului, pietonal dar si cu autocarul. Vom  admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pret/persoana: 239 euro (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 120,- euro. Reducere pat suplimentar: 30,- euro

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

-       transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

-       4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Paralia Katerini, 2 nopti in Atena;

-       taxele de traversare cu ferryboat pentru pasageri in porturile Pireu – Eghina si retur;

-       vizite conform programului;

-       insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:           

-       intrarile la obiectivele turistice;

-       taxa de traversare ferryboat Agiokampos-Glyfa 7 euro/ persoana (obligatoriu, se achita prin insotitorul de grup la fata locului);

-       asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (pers. sub 60 de ani);

-       asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro