Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

489 €

Polonia – Germania – Cehia – Slovacia 2016


Autocar


Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Deva – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 2: BUDAPESTA – CRACOVIA (480 km)

Mic dejun. Plecare spre Polonia tranzitand Slovacia. Vizita la Zakopane, asezare intemeiata de pastorii romani in secolul al XVI-lea. Sosire in cel mai frumos oras al Poloniei – Cracovia. Cazare la hotel 3* in Cracovia.

 

Ziua 3: CRACOVIA – AUSCHWITZ

Mic dejun. Plimbare pietonala pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (altarul medieval sculptat de Veit Stoss – cea mai mare sculptura gotica din lume, iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru – echivalentul polonez al „albastrului de Voronet” – cu stele aurii, iar peretii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Orasul vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumental Grunwald. Dupa-amiaza, excursie la Auschwitz-Birkenau – celebrul lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, al celui de-al Treilea Reich, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi aici este un muzeu al holocaustului. Intoarcere pentru cazare in Cracovia la acelasi hotel.

 

Ziua 4: CRACOVIA – CZESTOCHOWA – VARSOVIA (360 km)

Dupa micul dejun, Plecare spre Varsovia cu o scurta oprire la Czestochowa pentru a vedea manastirea Jasna Gora – cel mai important sanctuar catolic din Polonia inchinat Fecioarei Maria ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra” (salvatoarea poporului polonez). Tur de oras panoramic in Varsovia dupa care vom avea timp liber in centrul vechi, distrus aproape complet in al doilea razboi mondial si reconstruit cu minutiozitate in perioada imediat urmatoare. Cazare la hotel 3* in Varsovia.

 

Ziua 5: VARSOVIA – BERLIN (560 km)

Mic dejun. Plecare spre Germania. Popas in Zelazowa Wola, locul nasteri compozitorului Frederic Chopin, considerat unul dintre cei mai prolifici si influenti compozitori de muzica pentru pian. Sosire in Berlin in cursul serii. Cazare hotel 3* in Berlin.

 

Ziua 6: BERLIN

Mic dejun. Tur panoramic de oras in capitala Germaniei. Vom incepe turul pe maretul bulevard Unter den Linden, conceput initial ca un drum de calarie intre palatul Berliner Schloss si terenurile regale de vanatoare din Tiergarten si transformat apoi intr-un splendid bulevard regal de regii prusaci din secolul 18. Continuam cu Piata Gendarmenmarkt, considerata cea mai frumoasa piata din Berlin, Poarta Brandenburg – simbolul orasului, complexul cultural Insula de Muzee, Parlamentul (Reichstag), Alexanderplatz cu Turnul Televiziunii si bineinteles ruinele Zidului Berlinului. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau vizite optionale cu insotitorul de grup. Cazare la acelasi hotel

 

 

 

Ziua 7: BERLIN – DRESDA – PRAGA (350 km)

Mic dejun. Plecare spre la Dresda – “Florenta de pe Elba”, un oras primitor, plin de gradini, flori si arbori inalti. La sosire vom face un tur pietonal cu insotitorul de grup prin centrul vechi, impresionant prin farmecul si incarcatura istorica a locurilor, prin dimensiunea si eleganta cladirilor. Daca timpul permite, va recomandam vizita la Palatul Zwinger – palatul lui Augustus cel Puternic care si-a propus sa intreaca vestitul Versailles prin grandoare si lux. Continuarea drumului spre Praga, sosire in cursul serii si cazare la hotel 3*.

 

Ziua 8: PRAGA

Mic dejun. Astazi facem pe jos turul orasului Praga: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din EUROpa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din EUROpa). Plimbare cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, urcare cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului. Seara, optional, cina traditionala ceheasca, in timpul careia veti descoperi muzica folclorica, veti experimenta preparatele si renumita bere locala. Cazare la acelasi hotel.

Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., iar deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 9: PRAGA – BRATISLAVA – COTUL DUNARII

Mic dejun. Deplasare la Bratislava, tur panoramic, vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr-un stil retro-futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul – o cladire impunatoare, cu turnuri in cele patru colturi si centrul istoric al Bratislavei cu frumoasele sale palate si case care amintesc de secolele demult apuse. Excursie la Cotul Dunarii: Szentendre (orasel turistic), Visegrad (Castelul in exterior – fosta resedinta a regelui Matei Corvin, panorama – Cotul Dunarii), Esztergom (Catedrala Catolica – locul de incoronare a regilor Ungariei si centrul milenar al catolicismului, panorama asupra Vaii Dunarii si Slovaciei – oraselul Storovo). Seara, optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night in limba romana (Tarif: 30 EURO / persoana, minim 30 persoane, transfer inclus). Cazare hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 10: BUDAPESTA – BUCURESTI (850 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale.

 

Pret/persoana: 489 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 200 EURO. Reducere pat suplimentar: 20 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Budapesta, 2 nopti Cracovia, 1 noapte Varsovia, 2 nopti Berlin, 2 nopti Praga;
 • tur panoramic in Budapesta, Cracovia, Varsovia, Berlin, Bratislava;
 • vizite la Auschwitz-Birkenau, Szentendre, Zakopane si Cotul Dunarii, Dresda;
 • taxe de autostrada si parcari;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                               

 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale;
  • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro