Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

195 €

Republica Moldova


Autocar


Ziua 1: Bucuresti – Chisinau (450 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:30, pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Barlad – Husi – Chisinau. Cazare la hotel Bella Donna 3* (sau similar). Tur auto – pietonal al Chisinaului cu ghid local. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Timp liber.

 

Ziua 2: Chisinau – Orheiul Vechi – Cricova – Chisinau (130 km)

Dupa micul dejun vom pleca spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Continuam traseul spre orasul vinicol subteran Cricova. Cricova este una dintre cele mai populare vinarii, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km. Aici vom degusta 4 vinuri selecte. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 3: Chisinau – Tighina – Tiraspol – Chitcani – Chisinau (150 km)

Dupa micul dejun plecam spre raul Nistru. Vizitarea Cetatii Tighina, ctitorie a lui Stefan cel Mare, reintemeiata de domnitorul Petru Rares. Continuam apoi cu turul orasului Tiraspol, capitala Transnistriei; admiram monumentele Lenin, Suvorov si Ecaterina II-a. Timp liber pentru pauza de masa / pranz (recomandam restaurantul ”Kumaneok”). Urmeaza vizitarea manastirii Noul Neamt din satul Chitcani, intemeiata la sfarsitul secolului XVIII de catre discipolul Sf. Paisie de la Neamt, una din cele mai frumoase din Republica Moldova. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 4: Capriana – Hancu – Bucuresti (480 km)

Mic dejun. Predarea camerelor. Astazi vizitam manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. La o distanta de 12 km de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari “Capriana” este situata intr-o depresiune incantatoare, fiind inconjurata din trei parti de coline impadurite. Pe langa locul deosebit de pitoresc, prezinta mare interes si arhitectura de peisaj a manastirii. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea “Hancu”, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul “Cuvioasa Parascheva” si biserica de iarna cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Trecerea frontierei moldo-romane, continuarea drumului spre Bucuresti, unde sosirea va fi seara.

 

Pret/persoana: 195 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 90 EURO. Reducere pat suplimentar: 10 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat (standard international) conform itinerariului;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel Bella Donna 3* in Chisinau;
 • excursii conform programului;
 • tururi pietonale in Chisinau si Tiraspol;
 • excursie cu degustare a 4 vinuri selecte in orasul subteran Cricova;
 • taxe de autostrada si parcari;
 • ghid local;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                               

 • intrarile la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale;
  • asigurarea medicala de calatorie;
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro