Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 695 €

Toscana


Avion


Ziua 1: Bucuresti – Florenta  

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:20 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia cu decolare la ora 06:20. Sosire in Roma la ora 07:30 si imbarcare pe zborul spre Bologna. Sosire in Bologna la ora locala 10:50, transfer la hotel in Florenta. Dupa sosirea la hotelul din Florenta vom face un tur pietonal de oras de aproximativ 3 ore cu ghidul local. Orasul numit “perla Renasterii” isi merita cu prisosinta locul pe harta oricarui calator, iar in timpul turului de oras veti putea admira cateva dintre cele mai renumite atractii ale orasului: Catedrala, Baptisteriul si simbolul orasului – celebrul pod Ponte Vecchio. Cazare la hotel 4* in Florenta (Hotel Londra 4* sau similar pentru grupul din 21.07 si la Hotel Mediterraneo 4* sau similar pentru grupul din 19.08).

Ziua 2: Florenta – orasul artelor

Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar va propunem pentru azi timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup a celor mai renumite atractii ale orasului. Hotelurile sunt situate la aprox 1,5 km de Ponte Vecchio, astfel incat se poate ajunge usor la multe din atractiile turistice. Transportul intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3: Excursie optionala la Siena si San Gimignano

Mic dejun la hotel. Excursie optionala la doua dintre cele mai reprezentative orase ale Toscanei. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piata principala Campo este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si neagra are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Intoarcere la Florenta. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 4: Excursie optionala in regiunea vinurilor Chianti

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in pitoreasca regiunea Chianti. Adesea, Toscana devine sinonima cu aceasta regiune datorita imaginilor devenite celebre in toata lumea. Peisajul este unic: o succesiune de dealuri line acoperite de verdeata, vita de vie sau livezi de maslini, cu palcuri de chiparosi si sate cu case construite din piatra. Peisajele din Chianti sunt atat de frumoase, incat au inspirit de-a lungul timpului pictori si fotografi celebri. Este celebru drumul national SR222 numit “Chiantigiana” care face legatura intre Florenta si Siena pe care se afla multe dintre atractiile din zona. Regiunea Chianti este renumita pentru vinurile foarte bune; in timpul excursiei vom poposi la o crama unde vom avea ocazia sa degustam aceste vinuri. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 5: Florenta – Pisa – Lucca – La Spezia

Mic dejun la hotel. Azi vom parasi Florenta si ne vom indrepta spre o alta regiune importanta a Toscanei: ne vom opri mai intai in orasul medieval fortificat Lucca. Orasul Lucca este renumit pentru catedrala sa, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, pentru zidurile fortificate dar si pentru faptul ca este orasul natal al compozitorului Giacomo Puccini. In continuare ne oprim in Pisa pentru a vedea celebrul turn inclinat, probabil una dintre cele mai faimoase cladiri din lume. Plecare spre zona Cinque Terre si cazare in orasul La Spezia la Hotel My One La Spezie 4* sau similar (observatie: parcarea pentru autocare este situata la aprox 400 m distanta de hotel; clientii vor parcurge aceasta distanta pe jos cu bagajele).

Ziua 6: Excursie de o zi la Cinque Terre. La Spezia – Genova

Mic dejun. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine ascunse ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la cinci orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Ne vom deplasa cu trenul intre orasele din Cinque Terre unde vom vizita trei dintre cele mai frumoase orase. Intoarcere cu trenul in La Spezia unde ne vom imbarca in autocar pentru transfer la Genova. Sosire in Genova si cazare la Hotel Starhotels President 4* sau similar.

Ziua 7: Excursie optionala la Portofino. Dupa amiaza: Genova

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala in renumita statiune Portofino, loc renumit inca din vremea romanilor datorita climei sale perfecte. Azi, Portofino este locul de vacanta preferat al celebritatilor din lumea filmului, muzicii sau modei. Intoarcere in Genova unde vom face impreuna cu insotitorul de grup un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Genova este numit si “La Superba” datorita trecutului sau glorios si este locul de nastere al lui Cristofor Columb si unul dintre cele mai importante porturi maritime din Europa. Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras este “Strade Nuove” (strazile noi) care a fost declarata de Unesco Patrimoniu Universal datorita faptului ca este primul exemplu din Europa de planificare si dezvoltare urbana. Cazare la hotel in Genova.

Ziua 8: Genova – Milano – Bucuresti

Dimineata devreme transfer la aeroportul din Milano pentru imbarcare pe zborul companiei Alitalia. Decolare din Milano la ora 10:30, sosire in Bucuresti la ora 13:40.

 

Pret/ persoana (loc in camera dubla) 21.07: 695 Euro

Pret/ persoana (loc in camera dubla) 19.08: 660 Euro

Supliment camera single grup 21.07: 235 Euro

Supliment camera single grup 19.08: 190 Euro

Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane

 

 

Servicii incluse in pret:

- zbor Bucuresti – Bologna (via Roma) si retur Milano – Bucuresti cu compania ALITALIA

- 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camere standard astfel: 4 nopti in Florenta, 1 noapte La Spezia si 2 nopti in Genova

- transferuri cu autocarul aeroport Bologna – hotel Florenta si hotel Genova – aeroport Milano

- tur de oras in Florenta cu ghid local (aproximativ 3 ore)

- vizite in Pisa si Lucca cu ghid local (aproximativ 3 ore ambele orase)

- excursie de o zi la Cinque Terre cu trenul – se viziteaza 3 orase

- transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Sapezia si orasele din Cinque Terre

- tur de oras pietonal in centrul istoric al orasului Genova cu insotitorul de grup

- insotitor roman de grup

 

Nu sunt incluse:

- taxele de aeroport: 185 EURO/persoana (pot suferi modificari)

- biletele de intrare la obiectivele turistice

- taxele de oras/ statiune pentru Italia, intre 2 Euro – 4 Euro/ persoana/ noapte. Aceste taxe se achita direct la hotel

- excursiile optionale (Siena – San Gimignano, Chianti si Portofino)

- asigurarea medicala

- asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice

- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro