Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

495 €

Turcia – Cappadocia 2016


Autocar


Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL (650 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:30, pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Sosire in Istanbul in cursul serii unde vom face un tur panoramic de oras. Cazare la hotel Skalion 4* (www.skalionhotel.com) sau similar in Istanbul.

 

Ziua 2: ISTANBUL – tur de oras

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (inchis luni); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu  monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 3: ISTANBUL – ANKARA – CAPADOCCIA (765 km)

Mic dejun. Plecam spre Ankara unde avem prevazut un tur panoramic al capitalei Turciei. Aici vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii), Moscheea Arslanhan si alte obiective importante ale orasului. Dupa un traseu incantator pe malul Lacului Sarat, vom vizita Caravanseraiul selgiuciz din Agzikarahan construit in secolul al 13-lea. Cazare si cina la hotel Club Turban 4* (www.turbanurgup.com) sau similar in Cappadocia.

 

Ziua 4: CAPPADOCIA

Mic dejun. Astazi vom intra in tainele regiunii Cappadocia, zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom merge catre orasul Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Urmeaza oprire la muzeul in aer liber Goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. Continuam drumul catre Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Cazare si cina la hotel Club Turban 4* (www.turbanurgup.com) sau similar in Cappadocia.

 

Ziua 5: CAPPADOCIA

Mic dejun. Dis de dimineata, inainte de rasaritul soarelui, va recomandam, optional, o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Astazi ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. In continuare mergem in Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor. Optional, seara turceasca cu dansuri traditionale. Cazare si cina la hotel Club Turban 4* (www.turbanurgup.com) sau similar in Cappadocia.

 

 

 

Ziua 6: CAPPADOCIA – KONYA – PAMUKKALE (650 km)

Mic dejun. Parasim Cappadocia si ne indreptam spre Konya. Pe drum, un scurt popas la Sultanhan, un caravanserai din provincia Aksaray. Ajunsi in Konya, veche capitala a seleucizilor, se poate vizita asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Ne continuam drumul spre Pamukkale pentru cazare si cina la hotel Tripolis 4* (www.tripolishotel.com) sau similar.

 

Ziua 7: PAMUKKALE – KUSADASI (190 km)

Mic dejun. Vizitam Pamukkale (tradus prin “castelul din bumbac”) – o minune a naturii, unic in lume, inclus in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar cu margini de stalactite. Continuam cu orasul antic Hierapolis, aflat in spatele teraselor de calcar, ruinele orasului, conservate destul de bine si care dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Orasul a fost reconstruit de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasit in 1219 dupa cutremurul care l-a distrus. Ne continuam drumul catre Kusadasi, cazare si cina la hotel Ozcelik 4* (www.ozcelikhotels.com) sau similar.

 

Ziua 8: KUSADASI – EFES

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o excursie la Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului Artemizei (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa-amiaza vizitam casa Fecioarei Maria – conform traditiei locului, este socotita locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Cazare si cina la hotel Ozcelik 4* (www.ozcelikhotels.com) sau similar in Kusadasi.

 

Ziua 9: KUSADASI – CANAKKALE (400 km)

Mic dejun. Ne indeptam catre Pergamon (Bergama) – centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman si locul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropolea, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Dupa-amiaza ne indreptam spre Canakkale dupa ce vom vizita legendarul oras Troia. Cina si cazare la Hotel Buyuk Truva 4* (www.buyuktruva.com) sau similar in Canakkale.

 

Ziua 10: CANAKKALE – BUCURESTI (660 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Romania, oprire in Edirne pentru vizitarea moscheei Selimiye, sosire in Bucuresti in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale.

 

 

Pret/persoana: 495 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 195 EURO; Reducere al treilea adult in camera: 40 EURO

Reducere copil 2-11,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): 100 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*www.grandemirhotel.com www.grandemirhotel.com  astfel:www.grandemirhotel 2 nopti la Istanbul si 1 noapte la Canakkale;
  • 6 nopti cazare cu demipensiune la hotel 3* astfel: 3 nopti la Cappadocia, 1 noapte la Pamukkale si 2 nopti la Kusadasi;
  • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
  • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                               

  • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
  • bacsisuri (recomandate in Turcia): 20 EURO / persoana, se achita reprezentantului agentiei;
  • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro