Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 215 €

1 Decembrie la Istanbul


Avion


Ziua 1 (30.11): BUCURESTI – ISTANBUL

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:35 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 09:50 la Istanbul, transfer si cazare la hotel Buyuk Sahinler 4* sau similar (dupa ora 14:00). Dupa-amiaza, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup; inchis luni); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu  monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica si in sarbatorile nationale).

Ziua 2 (01.12): ISTANBUL – Biserica Sfanta Sofia, Basilica Cisterna (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem, optional, vizitarea bisericilor Sfanta Sofia si Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a Cisternei Basilica – un rezervor subteran bizantin. Dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita Palatul Topkapi – simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii.

Ziua 3 (02.12): ISTANBUL – Palatul Dolmabahce si cele doua continente (optional)

Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.

Ziua 4 (03.12): ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau participare la o excursie optionala propusa de insotitorul de grup (Biserica Chora, Moscheea Eyup si Patriarhia Constantinopol). Seara, puteti opta pentru seara turceasca cu cina si spectacol traditional.

Ziua 5 (04.12): ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 19:50.

Pret/persoana: 215 EURO (loc in camera dubla/tripla)

Camera single: 270 EURO

Primul copil 2-11,99 ani in camera dubla: 165 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane

 Servicii incluse:

 • transport cu avionul Bucuresti – Istanbul si retur cu compania Tarom;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Buyuk Sahinler 4* sau similar (www.hotelbuyuksahinler.com);
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 • insotitor roman de grup.

 

Nu sunt incluse:

 • taxele de aeroport 100 EURO/ persoana – pot suferi modificari;
 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
  • bacsisuri (recomandate in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
  • asigurarea medicala de calatorie (recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro