Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 1290 €

Circuit Anglia -Scotia


Avion


Ziua 1: BUCURESTI – LONDRA

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu conducatorul de grup la ora 10:30 pentru imbarcare pe cursa TAROM, cu destinatia Londra – centrul cultural si artistic al Regatului Unit. Sosire la Londra, transfer in oras si cazare. Dupa amiaza timp liber pentru vizite optionale.

Ziua 2: LONDRA – BATH

Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, un monument ce a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa, variind de la arheologie la explicații din mitologie sau chiar de natura paranormal. Vizitarea monumentului (intrare inclusa). Sosire la Bath, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu ghid local si vizitarea Bailor Romane (intrare inclusa). Orașul a devenit renumit prin baile romane care dateaza din anii 43 i.Hr. acestea fiind construite de romani, datorita existenței în regiune a apelor termale. Cazare in Bath sau Swindon.

Ziua 3: BRISTOL – OXFORD – STRATFORD – WARWICK – LIVERPOOL

Mic dejun. Plecare spre Oxford, vizitarea orasului universitar. Continuarea traseului cu Stratford upon Avon, vizitarea Casei Memoriale William Shakespeare si a Casutei Annei Hattaway (intrari incluse).

Orașul Stratford este situat pe malurile raului Avon unde se gaseste Teatrul Regal Shakespeare, sediul Companiei Regale Shakespeare, un loc deosebit de important pentru artistii din intreaga lume. Datorita asocierii cu acest nume, Stratford este un vestit punct turistic, fiind vizitat de peste doua milioane de turiști anual. Oprire la Warwick pentru vizitarea castelului (intrare inclusa). Castelul Warwick a fost locul de resedinta a celor mai puternice familii engleze si reprezinta cel mai frumos castel medieval al Angliei. Cazare inLiverpool.

Ziua 4: LIVERPOOL – LAKE DISTRICT – GLASGOW

Mic dejun. Plecare spre nordul Angliei. Scurta oprire in Kendal, oras situat in zona lacurilor, una dintre cele mai frumoase regiuni din Anglia. Traseul continua cu Lake District (cel mai mare parc national al Angliei). “Țara lacurilor” din Anglia se caracterizează printr-o diversitate neobișnuită a peisajului. În marile lacuri se reflectă piscurile celor mai înalți munți din Anglia - The Cumbrian Mountains. Scurta croaziera (inclusa) pe Lacul Windermere, de la Bowness la Ambleside. Sosire si cazare la Glasgow. Optional, vizitarea uneia dintre distileriile de whisky. Cazare in Galsgow.

Ziua 5: GLASGOW – EDINBURGH

Mic dejun. Tur de oras Glasgow cu ghid local: vizitarea Catedralei, cea mai complexa dintre toate catedralele Scotiei, o neobisnuita biserica dubla, construita un corp deasupra celuilalt, dedicata sfantului protector al orasului Glasgow-St Mungo. Se continua cu Colectia Burrell (inclusa), cea mai frumoasa colectie individuala de arta din Scotia. Aceasta a fost deliciul si obsesia posesorului de ambarcatiuni Sir William Burrell, care a donat-o orasului sau de bastina in 1944 si a imbogatit-o pana la sfarsitul vietii. Dupa amiaza plecare spre Edinburgh. Tur de oras Edinburgh cu ghid local. Familiarizare cu primul “Oras Literar” al UNESCO, ce atrage milioane de iubitori ai artelor in fiecare an. Cazare in Edinburgh.

Ziua 6: EDINBURGH

Mic dejun. Zi libera in capitala Scotiei. Optional vizitarea castelului care adaposteste bijuteriile Coroanei Scotiene. Va invitam sa cunoasteti in detaliu vechea fortareata ce a servit ca baza militara in timpul razboiului contra Angliei. Veti intelege faima acestui oras si motivul pentru care aici se organizeaza anual numeroase festivaluri. Cazare in Edinburgh.

Ziua 7: EDINBURGH – DURHAM – LEEDS

Mic dejun. Plecare spre Durham pentru vizitarea Catedralei (intrare inclusa). Catredrala mai este cunoscuta si cu numele complet de Catedrala lui Hristos, a Fecioarei Maria si a Sfantului Cuthbert din Durham. Aceasta a fost intemeiata in anul 1093 ramanand, pana astazi, un centru activ in viata religioasa a Bisericii Anglicane. Timp liber pentru vizitarea orasului impreuna cu insotitorul de grup. Sosire si cazare in Leeds.

        Ziua 8: LEEDS – YORK – CAMBRIDGE – LONDRA

Dupa micul dejun plecare spre York. Tur de oras cu ghid local al fostei capitale militare a Britaniei si vizitarea Catedralei York Minster. Aceasta frumoasa catedrala gotica este folosita pe post de resedinta episcopala de catre cel de-al doilea episcop ca importanta din intreaga Anglie. Este, de asemenea,  renumita pentru colectia imensa de ferestre-vitraliu pe care o detine inca din perioada medievala. Plecare spre Cambridge si vizitarea acestuia (intrare optionala la colegiu). Cazare la Londra.

Ziua 9: LONDRA

Mic dejun. Tur de oras panoramic Londra cu ghid local: Parlamentul, Big Ben, cel mai mare ceas cu clopot si al treilea turn cu ceas ca înălțime din lume, Catedrala Westminster Abbey (intrare optionala), abatia in care aproape toate incoronarile monarhilor englezi a avut loc si bineinteles  Piccadilly Circus. Dupa amiaza timp liber. Optional vizita la Madame Tussauds – Muzeul Figurilor de Ceara. Cazare Londra.

Ziua 10: LONDRA

Mic dejun. Timp liber pentru vizite sau cumparaturi. Predarea camerelor si transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Sosire la Bucuresti la ora 20:05.

 

 

PRET /persoana (loc in camera dubla):

1290 EURO – plecarile din 27.06 si 25.07

1340 EURO – plecarea din 25.08

Supliment camera single: 485 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

  • transport avion cu compania TAROM Bucuresti – Londra si retur
  • 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3 si 4 stele: 3 nopti Londra, 1 noapte Bath sau Swindon, 1 noapte Liverpool, 1 noapte Glasgow, 2 nopti Edinburgh, 1 noapte Leeds (cele nominaliate in lista sau similare ca si categorie)
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport
  • transport cu autocar pentru intreg traseul
  • tururi de oras cu ghid local si intrari la obiectivele turistice conform programului (Stonehenge, Baile Romane din Bath, Casa Memoriala Shakespeare, Anne Hattaway, Castelul Warwick, Colectia Burrell, Catedrala din Glasgow, Catedrala din Durham, Catedrala York Minster)
  • plimbare pe lacul Windermere
  • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

  • taxele de aeroport: 150 euro / persoana
  • asigurarea medicala si asigurarea storno


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro