Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 680 €

Europa Imperiala


Avion


Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:00 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Budapesta. Sosire la Budapesta la ora 13:45. Transfer si cazare la hotel Atlas City 3* (sau similar). Dupa amiaza plimbare cu insotitorul de grup pe bulevardul Andrassy. Vom admira Casa Terorii, locul unde erau adusi pentru interogare si tortura oponentii politici ai regimului, cladirea Operei – una din cele mai frumoase edificii ale orasului. In capatul bulevardului se afla un alt simbol al Budapestei, catedrala Sf. Stefan – cea mai importanta biserica in stil neorenascentist din tara si locul unde este adapostita o relicva a mainii regelui Stefan cel Sfant, intemeietorul statului ungar. Doritorii pot urca in turn pentru a admira o frumoasa panorama a orasului la ceas de seara.

Ziua 2: BUDAPESTA

Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic al orasului cu autocar si ghid local. Vom admira: Citadela, Piata Eroilor cu Monumentul Mileniului, Parlamentul, podurile de peste Dunare, Insula Margareta, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor. Dupa amiaza va recomandam o urcare cu funicularul (optional) la castelul din Buda (se poate urca si pe scari), pentru a descoperi panorame deosebite asupra Dunarii si Pestei. Pasionatii de arta sau de istorie pot intra in Palatul Regal care gazduieste Galeria Nationala si Muzeul de Istorie al Ungariei. Nu departe de Palat se afla si Bastionul Pescarilor, o constructie formata din sapte turnuri, reprezentand triburile maghiare care au intrat in Carpati in secolul IX. Seara, optional, croaziera pe Dunare.

Ziua 3: BUDAPESTA – BRATISLAVA – PRAGA (530 km)

Mic dejun. Plecare spre Bratislava, capitala si cel mai mare oras al Slovaciei, situat pe Dunare. Vom face o scurta oprire si o vizita pietonala in centrul orasului pentru a admira Poarta lui Mihail, Biblioteca Universitatii, Catedrala Sfantului Martin – unde a fost incoronata Imparateasa Maria Tereza si alte constructii istorice si arheologice importante pentru patrimoniul cultural al tarii. Plecam apoi spre Praga unde ne vom caza la hotel Duo 4* (sau similar).

Ziua 4: PRAGA

Mic dejun. Tur panoramic (4 ore) cu autocar si ghid local cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbolul spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita casa cea mai mica din Europa). Dupa amiaza, plimbare cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, piata Wenceslas si, optional, urcare cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului.

Ziua 5: PRAGA – REGENSBURG – MUNCHEN (395 km)

Dupa micul dejun, plecam spre Munchen. Pe drum facem o scurta oprire in Regensburg, unul din cele mai bine conservate orase medievale din Germania, situat pe malul Dunarii, in centrul Bavariei. Plimbare cu insotitorul de grup prin centrul vechi, pe stradutele medievale protejate prin lege inca din anii 1970. Toate bisericile, vilele patriciene, turnurile, zidurile romane si alte structuri istorice pe care le puteti vedea in oras sunt autentice – Regensburg scapand  neatins de bombardamentele celui de-al doilea razboi mondial. Plecam spre Munchen, unde ne vom caza la hotel Germania 3* (sau similar).

Ziua 6: MUNCHEN

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic cu autocar si ghid local (3 ore). Vom admira Piata Maria (numita dupa coloana cu statuia Maicii Domnului din centrul piatetei), cu noua si vechea primarie, atragatoare prin turnurile lor, Peterskirche (biserica Sf. Petru) – cea mai veche biserica din centru, catedrala Frauenkirche – cea mai faimoasa biserica din centrul orasului, cu spectaculoasa sa arhitectura medievala (secolul XV). Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi sau plimbari individuale. Pasionatilor le recomandam o vizita la Muzeul BMW. Seara, optional, va recomandam o masa specific bavareza intr-o berarie.

Ziua 7: MUNCHEN -SALZBURG(147 km)

Mic dejun. Timp liber pana la pranz pentru plimbari individuale sau cumparaturi. In jurul pranzului plecam spre Salzburg unde ne vom caza la hotel Austria Trend Mitte 3* (sau similar). Plimbare cu insotitorul de grup prin orasul vechi pentru a admira Domul, una dintre cele mai prestigioase cladiri istorice si culturale, construita in stil baroc si dedicata Sf Rupert al Salzburgului. De la Dom mergem in Piata Mozart care adaposteste Muzeul Memorial Mozart. Va recomandam si o oprire pe Ulita Cerealelor, farmecul acesteia constand in multitudinea de cladiri vechi, cu ganguri ce ascund mici magazine de antichitati sau curti interioare pline de flori si cafenele.

Ziua 8: SALZBURG – VIENA (295 km)

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale. Va recomandam vizitarea gradinilor Mirabell, care includ o serie de statui ce reprezinta zeii Romei Antice, o orangerie, dar si un pavilion care adaposteste Muzeul Baroc din Salzburg. Dupa pranz, plecare spre Viena. Cazare la hotel Senator 4* (sau similar).

Ziua 9: VIENA

Mic dejun. Tur panoramic de jumatate de zi cu autocar si ghid local. Vom putea admira de-a lungul celebrului Ring vienez: Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Ministerul de Razboi, Palatul Imperial Hofburg (fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor), Piata Maria Thereza, Parlamentul si Primaria. Vom trece apoi in partea moderna a orasului unde vom admira Turnul Dunarii, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House. Dupa amiaza, vizita optionala la palatul Schonbrunn. Una dintre atractiile principale ale Vienei, palatul Schonbrunn are peste 1400 de camere dintre care pot fi vizitate doar 40. Fatada palatului este vopsita cu celebrul „galben de Schonbrunn” sau galbenul Maria Theresa. In mare parte Palatul Schonbrunn pastreaza liniile stilistice trasate de imparateasa Maria Theresa, care a fost singura femeie incoronata din familia Habsburg in 1740, la numai 23 de ani.

Ziua 10: VIENA – BUDAPESTA (275 km) – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. La ora 14:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom spre Bucuresti cu plecare la ora 19:50. Sosire la Bucuresti la 22:30.

PRET/persoana: 680 EURO (loc in camera dubla)

     Supliment obligatoriu pentru plecarea din 05.08: 20 EURO/ persoana

 Supliment camera single: 230 EURO

 

SERVICII INCLUSE: 

  • transport cu avionul Bucuresti – Budapesta si retur cu compania TAROM;
  • 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Budapesta, 2 nopti in Praga, 2 nopti in Munchen, 1 noapte in Salzburg, 2 nopti in Viena;
  • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului;
  • tururi panoramice de oras cu autocar si ghid local in Budapesta, Praga, Munchen si Viena;
  • tururi pietonale cu insotitorul de grup in Bratislava, Regensburg si Salzburg;
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

  • · taxele de aeroport: 125 EURO/ persoana (pot suferi modificari) · taxele locale impuse de primariile orasului (se achita personal, la receptia hotelului) · intrarile la obiectivele turistice · asigurarea medicala · asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) · excursiile optionale.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro