Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de al 870 €

Franta


Avion


Ziua 1:  BUCURESTI –PARIS–ROUEN-CAEN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 07:15 si plecare sprePariscu compania AirFrance. Sosire la Paris la ora 11:35. Vom pleca spre Rouen (135km), vechea capitala a Normandiei.  William Cuceritorul si Ioana D’Arc au murit amandoi in acest oras numit de Victor Hugo “orasul celor o mie de turnuri”. Ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogatiile orasului – catedrala (imortalizata de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justitiei, biserica Ioana d’Arc si locul unde eroina a fost arsa pe rug. Plecam apoi spre Caen (130km) unde ne vom caza la hotel Campanile Mondoville Caen Est  3* (sau similar).

Ziua 2:  CAEN – BAYEUX – CAEN

Dupa micul dejun, plecam spre Bayeux(35km). Orasul este construit in jurul catedralei Notre-Dame, una dintre capodoperele romanice si gotice din Normandia. In interiorul catedralei vom admira Tapiteria Bayeux, lunga de 60m, ce ilustreaza cucerirea normanda a Angliei in 58 de scene si 5000 de personaje. Dupa-amiaza, revenim in Caen pe care il vom vizita impreuna cu insotitorul de grup. Intemeiat de William Cuceritorul in secolul XI, Caen a fost distrus in mare parte in timpul aterizarii aliatilor in 1944 si reconstruit ulterior. Doritorii pot vizita, optional, Muzeul de Arta care gazduieste o frumoasa colectie de tablouri impresioniste. O alta recomandare este vizita la Muzeul Normandiei, unde putem afla multe informatii despre istoria si traditiile acestei zone. Revenim in Caen pentru cazare.

Ziua 3:  CAEN – PLAJELE DEBARCARII IN NORMANDIA – AVRANCHES

Azi este o zi destinata istoriei. Pe parcursul acestei zile vom afla numeroase informatii despre ceea ce cunoastem sub numele de “debarcarea din Normandia”. Pana in zilele noastre, aceasta este cea mai mare operatiune amfibie din istorie care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldati. Invazia a inceput in ziua Z, 06 Iunie 1944, cand fortele implicate au inceput deplasarea din sudul Angliei. Vom ajunge pe plaja Omaha – cea mai puternica fortificata plaja, unde s-a desfasurat sangeroasa debarcare, la Point du Hoc unde au fost cele sase cazemate atacate gresit de americani (tunurile fusesera mutate). De asemenea, vom merge la Cimitirul si Memorialul de Razboi American. Pe parcursul zilei vom avea si timp liber pentru plimbari individuale pe strazile ce poarta inca numele unitatilor ce s-au stins in apararea lor. Seara, cazare in apropierea Mont St Michel, la hotel Ibis Avranches 3* (sau similar).

Ziua 4:  MONT ST. MICHEL

Dupa micul dejun, plecam spre Mont St Michel. Acesta este o stanca granitica, inalta de 78m si reprezinta locul unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula (legatura cu continentul fiind intrerupta), iar in timpul refluxului devine peninsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat (40 locuitori) si o manastire fortificata. Dupa vizita acestui unic obiectiv UNESCO, plecam spre Tours (290km). Pe drum, ne oprim pentru o degustare de vinuri la o vestita crama-castel (sunt incluse 4 tipuri de vin pentru degustare). Seara, cazare la hotel Kyriad Tours Saint Pierre des Corps 3* in Tours (sau similar).

Ziua 5:  VALEA LOAREI – Castelele CHENONCEAU si AMBOISE (optional)

Valea Loarei este renumita pentru frumusetea peisajelor sale, pentru monumentele arhitecturale, vinurile de soi si, bineinteles, pentru multele castele. Exista aici peste 300 de castele, regii si nobilii francezi fiind atrasi de climatul placut si de apropierea de Paris. Optional, in prima parte a zilei, vom face o vizita la castelul Chenonceau, o adevarata opera de arta. Castelul a apartinut Dianei de Potiers (amanta regelui Henry al II-lea) si, ulterior, Catherinei de Medici (sotia acestuia), ambele impodobind castelul cu frumoase gradini de legume si flori. Continuam cu castelul Amboise despre care se spuna ca a fost castelul favorit al regilor Frantei. Leonardo da Vinci a locuit o perioada aici, mormantul lui fiind intr-o capela din curtea castelui. Pretul informativ al excursiei optionale Chenonceau & Amboise: 45 EURO/ persoana (minim 20 participanti). Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari pe cont propriu sau, optional, vizita centrului medieval al orasului Tours impreuna cu insotitorul de grup. Pret informativ: 15 EURO/ persoana.

Ziua 6:  TOURS – Castelul CHAMBORD – CHARTRES – PARIS

Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea castelului Chambord; construit drept resedinta de vanatoare pentru Francois I, acest castel este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste din Franta. Este cea mai mare constructie de acest gen din Franta, avand peste 440 camere, 85 scari si peste 800 de coloane sculptate. Dupa vizita, plecam spre Paris. Pe drum, ne vom opri in Chartres pentru vizitarea Catedralei. Aceasta este una dintre cele mai impunatoare si frumoase catedrale gotice din Franta. Seara, cazare in Paris la hotel France Villejuif 3* (sau similar).

Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului . Tarif bilet castelul Chambord: 13 EURO/ persoana.

Ziua 7:  PARIS

Dupa micul dejun, tur panoramic (3h) al Parisului cu ghid local pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale “orasului lumina”: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Pe parcursul turului, se vor face scurte opriri pentru fotografii. Dupa-amiaza, optional, urcare in Turnul Eiffel pentru a admira o frumoasa priveliste asupra Parisului. Seara va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Champs Elysees.

Ziua 8:  PARIS – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru cumparaturi pana la ora 16:00 cand avem prevazut transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Air France cu destinatia Bucuresti. Plecare din Paris la ora 19:10, sosire la Bucuresti la 23:00.

 

 

PRET/persoana: 870 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 335 EURO

SERVICII INCLUSE: 

 • transport cu avionul Bucuresti – Paris si retur cu compania AIR FRANCE;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti in Caen, 1 noapte in regiunea Mont St. Michel, 2 nopti in Tours, 2 nopti in Paris;
 • tur pietonal cu insotitorul de grup in Caen si Bayeux;
 • tur cu autocarul “Plajele Debarcarii in Normandia”;
 • vizita la Mont St. Michel;
 • degustare de vinuri intr-o crama-castel;
 • tur panoramic de Paris cu autocar si ghid local (3 ore);
 • transport cu autocarul pe parcursul circuitului;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • · taxele de aeroport: 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari) · asigurarea medicala · asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) · intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro