Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 995 €

Germania romantica


Avion


Ziua 1 (25.07): BUCURESTI – FRANKFURT – MAINZ

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 06:40, pentru imbarcare pe cursa directa TAROM cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 08:40 si sosire in Frankfurt la ora locala 10:15. Transfer de la aeroport catre Mainz, capitala landului Renania – Palatinat si orasul in care s-a nascut Gutenberg. Aici vom realiza un tur pietonal impreuna cu insotitorul roman de grup, in care vom admira: Fantana Carnavalului; piata Kirschgarten, inconjurata de casute pe jumatate din lemn; Domul Sf. Martin ce dateaza din secolul X, construit in stilul romanic; Turnul de fier; Biserica Sf. Stefan, faimoasa pentru vitraliile sale adaugate de Marc Chagall. Timp liber pentru cumparaturi sau plimbare pe malul stang al Rinului. Cazare in Mainz la hotel Hilton Mainz City 4* (sau similar).

Ziua 2 (26.07): MAINZ – KOBLENZ (110 km)

Mic dejun. Dimineata, optional, vom parcurge defileul Rinului, de la Mainz pana la St. Goarshausen, cu vaporul intr-o croaziera de neuitat (pret informativ: 30 EURO / persoana pentru minim 20 participanti). De-a lungul acestei portiuni spectaculoase a vaii Rinului (inclusa in patrimoniul UNESCO din 2002), locul de nastere al legendarului cantec al Nibelungilor, vom admira o multime de castele romantice, dar si celebra stanca Loreley, de unde zana Lore ademenea cu glasul ei marinarii catre pierzanie. Dupa-amiaza, ne continuam drumul de-a lungul defileului Rinului pana la Koblenz. In oras admiram: ’’Coltul German’’ (confluenta Rinului cu raul Mosela), unde se afla statuia lui Wilhelm I, unificatorul Germaniei, dar si fortareata Ehrenbreitstein, construita de prusaci in secolul XIX, considerata una dintre cele mai mari din Europa. La restaurantele din centru este locul ideal unde se poate servi un vin alb sec din podgoriile locale. Cazare in Koblenz la hotel Scholz 3* (sau similar).

Ziua 3 (27.07): KOBLENZ – ELTZ – TRIER – HEIDELBERG – LUDWIGSHAFEN (345 km)

Mic dejun. Strabatem defileul raului Mosela si vizitam castelul Eltz, unul dintre cele mai spectaculoase din vestul Germaniei, fiind locuit de 850 ani (33 de generatii) de aceeasi familie. Interiorul pictat cu fresce colorate si tavane din lemn, ne vor duce cu gandul la un castel de basm. Ne continuam drumul catre Trier, orasul in care s-a nascut Karl Marx, dar si unul dintre cele mai vechi din Germania, inclus in patrimoniul UNESCO din 1986. Impreuna cu ghidul local vom admira (2h): Porta Nigra ce dateaza din secolul II, pe cand orasul era locuit de romani si se numea Augusta Treverorum; Dreikonigenhaus – casa celor 3 magi; Hauptmarkt – piata centrala; Catedrala Sf. Petru, cea mai veche din tara si cea care adaposteste capul Sf. Elena; Konstantinbasilika – o cladire folosita de romani ca sala de tron imperial, refacuta in secolul XIX; Palatul Electorilor, construit in secolul XVII. Dupa vizita din Trier vom avea timp liber sa exploram orasul, apoi plecam catre Heidelberg. Cazare in Ludwigshafen, la hotel 3*.

Ziua 4 (28.07): HEIDELBERG – BADEN BADEN – FREIBURG (210 km)

Mic dejun. Vizitam alaturi de ghidul local (3h) orasul Heidelberg, aflat in valea raului Neckar, simbolul romantismului german si locul in care si-a trait ultimii ani din viata Al. I. Cuza. In tur admiram urmatoarele obiective: Alte Brücke – un pod ce dateaza din secolul XVIII; Biserica Sfantului Duh, o constructie gotica din secolul XIV; Casa Cavalerului; Hotelul Europa in care a locuit Cuza; vizitam Castelul Heidelberg, distrus si refacut de-a lungul secolelor. Dupa vizita, vom avea timp liber, apoi ne indreptam catre Baden-Baden. Prin aceasta statiune balneara cu traditie inca din timpul romanilor s-au perindat de-a lungul timpului personalitati marcante precum: Brahms, Regina Victoria a Marii Britanii sau Bill Clinton. Noi vom face o plimbare relaxanta printre urmatoarele atractii: Kurhaus – un luxos complex spa, sala de conferinte si cazinou; Trinkhalle – o cladire ce adaposteste un izvor de apa termala cu proprietati curative; capela Sturza construita in stil neoclasic, in anul 1864 de catre Domnitorul Moldovei Mihail Sturza, ca loc de veci pentru familia sa. Dupa vizita statiunii Baden-Baden ne indreptam catre Freiburg. Cazare in Freiburg, la hotel Stadt 4* (sau similar).

Ziua 5 (29.07): FREIBURG – TÜBINGEN – ULM (270 km)

Mic dejun. Incepem vizita de astazi cu orasul universitar Freiburg, supranumit ’’Perla muntilor Padurea Neagra’’. In centrul istoric admiram: Munster – catedrala din secolul XIII, cu turnul sau gotic de 116 m, una dintre cele mai spectaculoase din Europa; cele doua primarii – noua si veche; Martinstor – unul dintre cele doua turnuri medievale ramase in picioare; Kaufhaus – o superba casa a comerciantilor din secolul XVI. Timp liber in centru. Plecam catre Tübingen, un alt oras universitar care a atras poeti, filosofi, dar si savanti precum astronomul Johannes Kepler. In Tübingen vom vizita centrul istoric cu Biserica Colegiata din secolul XV si Primaria, apoi ne vom relaxa cu o plimbare pe Aleea Platanilor. Aici vom admira barcile cu fundul lat, folosite de localnici pentru plimbari pe raul Neckar. Plecam catre Ulm. Cazare in Ulm, la hotel Comfort Blaustein 3* (sau similar).

Ziua 6 (30.07): ULM – LINDAU – GARMISCH – PARTENKIRCHEN (270 km)

Mic dejun. Astazi, prima vizita va fi in centrul istoric din Ulm, un oras amplasat pe ambele maluri ale Dunarii si locul in care s-a nascut Albert Einstein. In turul nostru pietonal vom admira: Cartierul pescarilor cu ale sale case pe jumatate din lemn, locuit in trecut de catre morari, pescari si tabacari; impozanta catedrala Ulm, care detine cea mai inalta clopotnita din lume (161,53m); Primaria Veche cu ceasul astronomic adaugat in secolul XVI; Turnul Macelarilor. Dupa timp liber in centru, plecam catre lacul Bodensee, format de fluviul Rin, aflat la granita cu Austria si Elvetia. Aici vom vizita linistitul orasel Lindau, aflat pe o insula aproape de malul lacului. Printre atractii se numara: Piata centrala; Catedrala Fecioarei, construita in secolul XVIII, in stil baroc; Turnul Talharilor, ce dateaza din secolul XIV; Primaria veche, pictata pe fatada cu fresce in stil renascentist; Portul turistic cu cel mai sudic far din Germania. Timp liber pentru relaxare, apoi plecam catre Garmisch-Partenkirchen. Cazare in Garmisch-Partenkirchen, la hotel Koenigshof 4* (sau similar).

Ziua 7 (31.07): GARMISCH PARTENKIRCHEN – LINDERHOF – NEUSCHWANSTEIN (140 km)

Mic dejun. Tur pietonal prin statiunea montana Garmisch-Partenkirchen, care a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna organizate in anul 1936. Vom admira casutele traditionale cu fresce exterioare si flori la ferestre. Statiunea se afla amplasata la poalele Alpilor, tot aici fiind si cel mai inalt varf montan al Germaniei, Zugspitze (2962 m). Timp liber sau excursie optionala la Palatul Linderhof si Castelul Neuschwanstein (pret informativ: 45 EURO / persoana pentru minim 20 participanti), cele mai faimoase castele din Bavaria. Ambele au fost construite in secolul XIX de catre regele Bavariei, Ludwig al II-lea, intr-un stil romantic si cu decoratiuni interioare extravagante. Dupa-amiaza ne intoarcem in Garmisch-Partenkirchen, la hotelul Koenigshof 4* (sau similar).

Ziua 8 (01.08): GARMISCH PARTENKIRCHEN – LANDSBERG – AUGSBURG – NÖRDLINGEN (195 km)

Mic dejun. Astazi calatorim pe prima portiune a ’’Rutei Romantice’’, un traseu de 410 km presarat cu orasele pitoresti, fiind cea mai populara ruta turistica din Germania. Prima oprire va fi in Landsberg am Lech, unde vom admira: Hauptplatz (Piata Centrala) in care se afla Primaria din secolul XVIII, o cladire ce are fatada decorata cu stuc; Mutterturm – o interesanta locuinta in forma de turn, care l-a gazduit pe Hubert von Herkomer, un pictor local; Biserica Parohiala construita in secolul XV, al carui interior baroc adaposteste decoratiuni in stuc si unele dintre cele mai frumoase vitralii din tara; Bayerturm – un turn medieval inalt de 36 m, unul dintre cele mai impozante din Bavaria. Timp liber, apoi ne indreptam catre Augsburg, oras fondat de catre imparatul roman Augustus in secolul I. Aici vom admira: Primaria din secolul XVII construita in stilul renascentist; Catedrala Sf. Maria, o cladire gotica din secolul IX; Strada Maximilian cu fantanile lui Merkur si Hercule, imprejmuite de cladiri renascentiste; Fluggerei, ’’orasul in oras’’, cel mai vechi cartier de locuinte sociale din lume care este inca locuit. Timp liber, apoi plecam catre Nördlingen. Cazare in Nördlingen, la hotel NH Nördlingen 4* (sau similar).

Ziua 9 (02.08): NÖRDLINGEN – DINKELSBÜHL – ROTHENBURG – WÜRZBURG (115 km)

Mic dejun. Ne continuam vizita ’’Rutei Romantice’’ cu Nördlingen, oras aflat intr-un crater de 24 km, format de un meteorit gigantic acum 15 milioane de ani. In Nördlingen, vom parcurge un tur pietonal in care vom admira: Piata centrala cu primaria din secolul XIII, casele nobililor si turnurile medievale din secolul XIV. Timp liber; plecam catre Dinkelsbühl, un alt oras fortificat, infratit cu Sighisoara. Ne vom plimba printre stradute unde vom admira: Biserica gotica din secolul XV dedicata Sf. Gheorghe; ansamblul de case renascentiste din piata Weinmarkt; Turnul Segringer. Ultima vizita va fi in Rothenburg, unde ghidul local (2h) ne va plimba prin cel mai pitoresc oras din acest circuit, o adevarata perla arhitectonica a secolelor XIV-XVI. Aici vom admira: Primaria construita in stil renascentist; Biserica Sf. Jacob a carei piesa de rezistenta este altarul din lemn sculptat ce dateaza din 1504; Piata Plönein – cea mai fotografiata piata din Germania; Gradina Castelului ce ofera o panorama asupra vaii raului Tauber si a orasului Rothenburg. Plecam catre Würzburg. Cazare in Würzburg la hotel Post 3* (sau similar).

Ziua 10 (03.08): WÜRZBURG – WEIKERSHEIM – FRANKFURT (198 km)

Mic dejun. Astazi vizitam Würzburg, capitala regiunii viticole Franconia. Turul de oras se va realiza cu ghid local (3h) si va include: vizitarea palatului baroc Residenz, construit pentru printul-episcop din Würzburg si inclus in patrimoniul UNESCO din 1981; Catedrala Sf. Kilian, sfant protector al Franconiei; Primaria din secolul XIII; vechea macara din secolul XVIII; Podul vechi peste raul Main. Timp liber, apoi excursie optionala la Weikersheim (pret informativ: 30 EURO / persoana pentru minim 20 participanti). In acest mic orasel aflat la 40 km sud de Würzburg, vom vizita Castelul Renascentist al contilor de Hohenlohe. Ne vom lasa fascinati de Sala Cavalerilor, atractia complexului si ne vom plimba prin gradinile baroce ale castelului. Dupa vizita de intoarcem in Würzburg, apoi plecam catre Frankfurt. Cazare in Frankfurt la hotel Holiday Inn Frankfurt 4* (sau similar).

Ziua 11 (04.08): FRANKFURT – BUCURESTI

Mic dejun. Plimbare pietonala impreuna cu insotitorul roman de grup in Frankfurt am Main, capitala financiara si comerciala a Germaniei si orasul in care s-a nascut Goethe. Aici vom admira: Piata Römer cu frumoasa sa primarie si ansamblul de case din secolele XIV-XV; Catedrala Sf. Bartolomeu care, intre secolele XVI-XVIII, a fost locul de incoronare a imparatilor Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana; Casa Garzilor si Casa lui Goethe. Timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 18:20 si aterizare in Bucuresti la ora 21:45.

 

PRET/persoana: 995 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 335 EURO

 

SERVICII INCLUSE: 

  • transport cu avionul Bucuresti – Frankfurt si retur cu compania TAROM;
  • 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 1 noapte in Mainz, 1 noapte in Koblenz, 1 noapte in Heidelberg, 1 noapte in Freiburg, 1 noapte in Ulm,  2 nopti in Garmisch-Partenkirch, 1 noapte in Nordlingen, 1 noapte in Wurzburg, 1 noapte in Frankfurt;
  • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului;
  • tururi panoramice de oras cu ghizi locali in Trier, Heidelberg, Rothenburg si Wurzburg;
  • tururi pietonale cu insotitorul de grup in Mainz, Koblenz, Eltz (castelul Eltz), Baden-Baden, Freiburg, Tübingen, Ulm – Lindau – Garmisch-Partenkirchen, Landsberg, Augsburg, Nördlingen, Dinkelsbühl si Frankfurt;
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport
  • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

  • · taxele de aeroport: 135 EURO / persoana (pot suferi modificari) · taxele locale impuse de primariile orasului (se achita personal, la receptia hotelului) · intrarile la obiectivele turistice · asigurarea medicala · asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) · excursiile optionale.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro