Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 799 €

Israel & Iordania


Avion


ZIUA 1: BUCURESTI – HAIFA – TIBERIAS  

Intalnire la ora 08:30 pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, cu reprezentantul agentiei. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa El Al 574, Bucuresti (10:45) – Tel Aviv (13:20). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias.

 Cina si cazare hotel Bali categoria ”turist”( similar) in Tiberias.

ZIUA 2: MUNTELE TABOR – CANA GALILEII – NAZARET CAPERNAUM – TIBERIAS  

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi: 5 Euro/persoana, se achita la Agentie). Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera cu o copie a ”barcii lui Iisus”, pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 euro/persoana). Cina si cazare la hotel in Tiberias.

ZIUA 3: TIBERIAS – VALEA IORDANULUI – AMMAN 

Mic dejun. Deplasare Tiberias-Raul Iordan- Chibut Yardenit, ”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Seik Husein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jeras (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia.

Cina si cazare la hotel ARENA AMMAN 3*sup. (similar) in Amman.

ZIUA 4: AMMAN – PETRA  – AMMAN 

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Petra (aproximativ 3h 30 min/sens). Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca.5km).  Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

ZIUA 5: MUNTELE NEBO – MAREA MOARTA – IERIHO – BETHLEEM   

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Deplasare spre valea Iordanului, vizitarea locului real al Botezului lui Iisus. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice & restaurant / autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Intram in Cisiordania (viitorul stat Palestinian), pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ieriho. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul “Tuturor Sfintilor” si Caminul aferent.

Cina si cazare la hotel SHEPHERD PLAZA 4*(similar) in Bethleem.

ZIUA 6: BETHLEEM – IERUSALIM – MUNTELE SIONULUI                   

Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului “Aparatoarea Bethleemului”, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. OFERTA! Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii, pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintiit (sec.IV) (pret informativ: 5 euro/persoana, se achita la fata locului). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” – locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic “Cardo” si la ”Zidul Plangerii”. Cina si cazare la hotel  in Bethleem.

ZIUA 7: MUNTELE MASLINILOR – IERUSALIM                                     

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos (atentie, incaltari comode!) cu vizitarea  Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant” – “Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 8: EIN KAREM – LUD (LIDA) – TEL AVIV-BUCURESTI   

Mic dejun. Deplasare la Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan ridicata pe locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul si Fantana Fecioarei Maria. Continuam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat).Scurt/tur auto al orasului Tel Aviv – Jaffa, cel mai mare oras cosmopolitean din Isreal. Vizita in cetatea Jaffa. Deplasare spre Aeroportul International ”Ben Gurion” Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursa El Al LY 571 cu decolare la ora 18:05 si sosire la Bucuresti la ora 20:55.

 

PRET/PERSOANA:  799 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 220 EURO

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion cu Compania EL AL, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
 • 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez), la hoteluri ctg.”Turist” echivalent 3*sup./ 4*, conform programului: 2 nopti Tiberias, 2 nopti Amman, 3 nopti Bethleem
 • transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului inIsrael
 • intrari la obiectivele turistice din Israel
 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire
 • ghizii locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Bethleem si Ierusalim
 • autocar ( a/c) si ghid iordanian in Iordania
 • insotitor roman de grup/Tour Leader

NU SUNT INCLUSE IN PRET, DAR SUNT OBLIGATORII:

 • taxele de aeroport: 160 euro/persoana  (pot suferi modificari) – se achita la agentie
 • taxa intrare/iesire Iordania: 20 euro/persoana – se achita la agentie
 • biletele de intrare la obiectivele turistice din Iordania: 75 euro/persoana (din care intrarea la Petra costa 55 euro/persoana) – se achita la agentie
 • Transfer microbuz Muntele Tabor: 5 euro/persoana – se achita la agentie
 • “tips” (bacsisurile) se practica in Orientul Apropiat: 25 EURO/persoana in Israel si 10 EURO/persoana in Iordania (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante, care se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale/Tour Leader);
 • bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program.
 • asigurare medicala si asigurare storno (recomandate)


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro