Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 595 €

Lyon & Geneva


Avion


Ziua 1: BUCURESTI – GENEVA – LYON

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 07:20. Plecare spre Geneva, cursa directa – compania TAROM. Sosire in Geneva la ora locala 11:00. Transfer de la aeroportul din Geneva catre Lyon (150 km). Vom face impreuna cu ghidul local un tur de jumatate de zi al orasului Lyon. Supranumit si capitala gastronomica a lumii, Lyon este situat intre raurile Rhone si Saone, sinonim cu industria matasii dar si cu Rezistenta Franceza. Aici s-au nascut scriitorii Antoine de St-Exupery, Rabelais, inventatorii cinematografiei – fratii Lumiere si nu in ultimul rand fizicianul Ampere. Specifice Lyon-ului sunt traditionalele „traboules” – pasaje care permit trecerea dintr-un imobil in altul; cu ajutorul lor veti descoperi viata secreta a unui oras foarte vechi. Partea principala a orasului, unde se afla cele mai importante obiective se afla in peninsula Presqu`lle, aflata intre rauri. Turul panoramic ne va purta pe Colina Fourviere avand in varf basilica Notre Dame de Fourviere datand din secolul XIX, Catedrala Sf Ioan, Opereta Nationala Lyon. La nord se afla colina Croix-Rousse, fieful traditional al atelierelor si magazinelor de matase. Orasul medieval (Vieux Lyon) a fost construit pe malul vestic al raului Saone la poalele colinei Fourviere, la vest de peninsula. Pe mica peninsula intre Rhone și Saone se afla a treia piata publica din Franta si una dintre cele mai mari din Europa: Place Bellecour. Transfer si cazare la Hotel Ibis Lyon Centre Perrache 3*superior (sau similar).

Ziua 2: LYON

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala la Perouges si Annecy. Perouges este oraselul medieval in care au fost filmate toate marile capodopere cu muschetari. A fost numit cel mai frumos sat francez. Plecam apoi catre pitorescul orasel Annecy, situat pe malul lacului cu acelasi nume, recunoscut pentru castelul care domina orasul. Intrarea în Annecy este surprinzatoare, oraselul fiind asemanat cu Venetia, de altfel acesta mai este cunoscut sub denumirea de “Venetia Frantei”. Un peisaj pitoresc te intampina alaturi de case vechi si numeroase monumente istorice. Canalele ce strabat orasul amintesc de Venetia, insa arhitectura specifica zonei ofera originalitate orasului.  Acesta se mandreste cu un centru vechi cu fatade pastelate si cu un castel datand din secolul al XII-lea. La tot pasul aranjamentele florale deosebite incanta ochii, ele facand parte din peisaj indiferent de anotimp (tarif informativ: 50 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Lyon. Cazare la Hotel Ibis Lyon Centre Perrache 3*superior (sau similar).

Ziua 3: LYON

Mic dejun. Timp liber in Lyon. Alternativ, va propunem o excursie in zona viticola Beaujolais aflata la nord de Lyon urmata de o degustare de vin. In fiecare an, in cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie la miezul noptii, este lansata in lume noua recolta Beaujolais sub forma vinului Beaujolais Noveau: un vin tanar, racoritor, cu un puternic buchet fructat. Francezii o numesc Ziua Beaujolais si in timp s-a impus ca sarbatoare nationala in Franta. Peste 60 de milioane de sticle iau drumul spre Paris pentru a fi distribuite in lumea intreaga (tarif informativ: 40 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Lyon. Cazare Hotel Ibis Lyon Centre Perrache 3*superior (sau similar).

Ziua 4: LYON – GRENOBLE – CHAMBERY – GENEVA (260 km)

Mic dejun. Astazi plecam din Lyon catre Grenoble unde vom poposi pentru aproximativ 2 ore. Situat la poalele Alpilor si înconjurat de 20 de statiuni de ski, orasul Grenoble este un nume important in lumea sporturilor de iarna, insa acesta nu este singurul sau atu. Grenoble este un oras tipic francez, unde istoria si modernitatea isi fac loc nu doar pe stradute si in cladiri-monument, ci si in vechi locuinte, magazine, edificii si baruri. In Grenoble a inceput practic si Revolutia Franceza din 1788. Astazi este un centru cultural, datorita vietii universitare, spectacolelor de teatru şi muzica, numarului impresionant de muzee, printre care cel dedicat vietii si operei lui Stendhal, fiind orasul natal al prozatorului. Plecam apoi catre Chambery unde vom face o scurta oprire. Orasul s-a dezvoltat in jurul castelului construit de contele Thomas de Savoia in 1232 si a devenit capitala provinciei Savoia. Plecam catre Geneva unde facem un scurt tur panoramic cu autocarul: Catedrala St Pierre, Palatul Natiunilor, Primaria. Cazare la Hotel Best Western Chavannes de Bogis 3*superior (sau similar).

Ziua 5 : GENEVA

Mic dejun. Timp liber pentru vizitarea orasului Genva iar doritorii pot face si o croaziera pe lacul cu acelasi nume. Al doilea oras din Elvetia, ca numar de locuitori, dupa Zurich, Geneva este cunoscut ca “centrul intalnirilor internationale” sediul Natiunilor Unite si al organizatiei “Crucea Rosie”  dar si orasul cu cea mai buns calitate a vietii, aflandu-se la egalitate, pe primul loc, cu Zurich. Poate cel mai popular obiectiv turistic din intreg orasul este Jet d’eau, imensa fantana cu apa pompata la nu mai putin de 140 de metrii inaltime. Orasul Geneva este plasat in extremitatea vestica a tarii, fiind capitala cantonului ce poarta acelasi nume si este unul dintre cele mai importante centre de productie de ceasornicarie din intreaga lume. Cazare la Hotel Best Western Chavannes de Bogis 3*superior (sau similar).

Ziua 6 : GENEVA

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi la Lausanne si Montreux. Lausanne este o combinatie intre muntii Alpi, lacul Geneva, parcuri si stradute inguste. Cele mai importante obiective turistice sunt Universitatea si Catedrala si gazduieste Muzeul Olimpic, cel mai vizitat obiectiv turistic din Elvetia. Montreux este celebru astazi in intreaga lume pentru festivalul de jazz, i-a gazduit de-a lungul timpului pe Hans Christian Andersen, Vladimir Nabokov şi Igor Stravinski, fiind si astazi preferat de numeroase staruri. Este denumit drept Coasta de Azur a Elvetiei, datorita cazinourilor, palatelor elegante si a hotelurilor asemanatoare cu cele din binecunoscuta riviera franceza. Piata centrala,  Place du Marche, gazduieste statuia din bronz a cantaretului Freddie Mercury privind spre lac. In 1991 Mercury s-a retras la Montreux, unde a putut face ultimele sale inregistrari (tarif informativ: 60 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Geneva. Timp liber in Geneva. Cazare Hotel Best Western Chavannes de Bogis 3*superior (sau similar).

Ziua 7 : GENEVA

Mic dejun. . Va propunem o excursie optionala in zona Chamonix – Mont Blanc.  Cunoscut la nivel mondial, Chamonix este considerat Mecca alpinismului și al sporturilor montane. Este un oras foarte cosmopolit. Printre obiectivele statiunii se numara Aiguille du Midi, o terasa aflata la 3842 m altitudine, de unde se poate admira Mont Blanc-ul si imprejurimile si unde se poate ajunge cu cea mai moderna telecabina din Europa. Al doilea obiectiv este Mer de Glace la o altitudine de 1913 m, usor accesibils datorita trenului special Montenvers – Mer de Glace. Aceasta linie ferata montana funcţionează din 1908, cu aproape un secol dupăa ce zona a fost intens vizitata de cercetatori, care au scos la iveala frumusetea si unicitatea ei. (tarif informativ: 50 euro/persoana, nu include telecabina sau bilet de tren). Dupa amiaza ne intoarcem in Geneva. Timp liber inGeneva. Cazare Hotel Best Western Chavannes de Bogis 3*superior (sau similar).

Ziua 8: GENEVA – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata la ora 09:00 transfer la aeroportul din Geneva pentru imbarcare pe cursa Tarom Geneva – Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora locala 15:20

PRET/ persoana: 595 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 225 Euro

Tarif copil 2-9.99 ani: 295 Euro

Tarif a treia persoana in camera: 570 Euro

 

SERVICII INCLUSE:

-          transport cu avionul Bucuresti – Geneva si retur cu compania TAROM;

-          7 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti hotel Ibis Lyon Centre Perrache 3*superior (sau similar) si 4 nopti Hotel Best Western Chavannes de Bogis 3*superior

-          transferuri si transport autocar conform program

-          tur panoramic inLyonde jumatate de zi cu ghid local;

-          tur panoramic cu insotitorul roman de grup in Geneva, Grenoble si Chambery;

-          insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

-          taxele de aeroport si securitate 145 EURO/ persoana (pot suferi modificari);

-          excursiile optionale;

-          asigurarea medicala / asigurarea storno.Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro