Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 2995 €

Mongolia & Sudul Siberiei


Avion


Ziua 1 (20 iulie): BUCURESTI – ULAANBAATAR (ULAN BATOR)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 12:30. Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot la ora 14:45. Sosire in Moscova la ora 17:10. Decolare spre Ulaanbaatar (Ulan Bator) la ora 19:00.

Ziua 2 (21 iulie): ULAANBAATAR (ULAN BATOR) – PARCUL NATIONAL HUSTAI (≈110 km)

Sosire in Ulaanbaatar (Ulan Bator), capitala Mongoliei, la ora locala 06:00. Agitatia marilor orase europene contrasteaza cu linistea din orasul situat pe malurile raului Tuul, principalul centru cultural, politic si financiar al tarii. Urcare pe Dealul Zaisan pentru a admira panorama orasului. Dupa micul dejun se va vizita impozantul monument dedicat lui Ginghis Han, cel dintai “conducator suprem” al mongolilor, considerat intemeietorul natiei. Datorita abilitatii militare deosebite a acestuia, hoardele mongole au pustiit in calea lor orice oras care refuza sa li se predea, castigandu-si renumele de popor invincibil in secolul al XIII-lea. Statuia lui Ginghis Han, inalta de 40 de metri, este cea mai mare statuie ecvestra din lume si este plasata pe o cladire cu 36 de coloane ce ii reprezinta pe cei 36 de mari Hani ai Mongoliei, de la Ginghis Han pana la Ligdan Han. Intoarcere in Ulaanbaatar pentru turul de oras care include principalele atractii turistice: Manastirea budista Gandan – una dintre cele mai importante manastiri ale Mongoliei ce contine o impresionanta statuie de 26.5 metri a lui Buddha, Muzeul National de Istorie, care adaposteste o fascinanta colectie de exponate reprezentative pentru istoria Mongoliei si Piata Sukhbaatar unde va putea fi admirata o alta statuie a parintelui natiunii Ginghis Han. Pranz cu preparate traditionale ale bucatariei mongoleze intr-un restaurant local. Plecare spre Parcul National Hustai, locuinta cetelor de cai salbatici asiatici Takhi, un adevarat simbol local. Aici vor putea fi admirate si alte animale salbatice: cerbi, caprioare, lupi, mistreti, dar si multe specii de pasari. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 3 (22 iulie): PARCUL NATIONAL HUSTAI – KARAKORUM (≈270 km)

Mic dejun. Ziua de azi este dedicata capitalei mongole din timpul lui Ginghis Han, Karakorum, ce uluia in trecut calatorii veniti din occident cu bogatiile ei, dar si cu climatul de libertate religioasa de aici: temple budiste, moschei si biserici crestine se inaltau nestingherite unele langa altele. In drum, vizita la o familie de nomazi pentru a afla mai multe despre traiul lor traditional, un mod de viata cu totul diferit de viata “asezata” de la oras. Locuintele lor mobile, ce se aseamana cu un cort, sunt acoperite pe dinafara cu fasii mari de pasla din lana de oaie si impodobite in interior cu covorase decorative. Acestea isi au radacinile in spiritul nomad al popoarelor din centrul Asiei si sunt o marturie a ingeniozitatii acestor oameni darji, dar adaptabili. Pe parcursul vizitei se vor descoperi si aromele bucatariei locale. Apoi, vizitarea Legendarei Manastiri Erdene Zuu, prima manastire budista din centrul Mongoliei, fondata in anul 1586, renumita pentru cele 108 stupe ale sale care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune budist. Cazare in iurtele traditionale din aceasta zona si pranz. Dupa pranz, vizita vestigiilor primei capitale a Mongoliei incepe cu unul dintre Monumentele Broastei Testoase de piatra, sculpturi ce marcau odinioara granitele orasului in calitate de protectori, broastele testoase fiind considerate simboluri ale eternitatii. Se va vizita si Muzeul Karakorum. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 4 (23 iulie): KARAKORUM – MANASTIREA ONGI (≈300 km)

Mic dejun. Se va strabate intinsul desert Gobi, cel mai mare din Asia, spre sud pentru a vizita ruinele Manastirii Ongi. Oricat de aspru ar parea acest peisaj parjolit de soare al desertului Gobi, al carui nume s-ar traduce “foarte mare si uscat”, el este inca populat de triburi nomade de mongoli care se ocupa cu cresterea animalelor si vanatoarea. Si unele animale salbatice s-au adaptat aici, in pofida conditiilor ostile, facand din desert habitatul lor. Desertul Gobi atrage turisti din toata lumea, fermecati de culorile schimbatoare ale terenurilor aride, de grotele misterioase bogate in fosile de reptile, de orizontul larg si de fragmentele de roca cu aspect sticlos ce apar din loc in loc. In drum, oprire pentru pranz intr-o iurta traditionala. Sosire la complexul monahal Ongiin Khiid, odinioara cel mai mare din sudul Mongoliei, situat de-o parte si de alta a Raului Ongi. Fondata in 1660, manastirea a fost complet distrusa si cei mai multi dintre calugari au fost ucisi in 1939 la comanda lui Khorloogiin Choibalsan, liderul Partidului Comunist din Mongolia la acea vreme. Se vor vizita ruinele complexului: stupele principale, cladirile administrative, templele si un mic muzeu. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 5 (24 iulie): MANASTIREA ONGI – BAYANZAG (FLAMING CLIFFS) (≈190 km)

Mic dejun. Plecare cu masinile de teren sau, optional, pe camile spre Bayanzag, situat in cea mai mare provincie a Mongoliei, Omnogovi. Situl Bayanzag, al carui nume inseamna “bogat in tufe de saxaul”, un arbust lemnos din familia chenopodiaceelor, este faimos datorita unei descoperiri facute de exploratorul american Roy Chapman Andrews in anul 1923: primul cuib de oua de dinozaur recunoscute stiintific. Tot el este cel care a redenumit stancile din aceasta zona “Flaming Cliffs” (Stancile in flacari) datorita caleidoscopului fascinant de culori evidentiate la rasaritul si apusul soarelui: de la rosu aprins la caramiziu si galben intens. Formatiunile naturale unice din aceasta zona creeaza un peisaj remarcabil. Dupa servirea pranzului se va explora zona recunoscuta pentru numeroasele fosile de dinozauri descoperite. La apus, optional, se poate face o plimbare pe camila pentru a experimenta frumusetea salbatica a Mongoliei. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 6 (25 iulie): BAYANZAG – DUNELE MOLTSOG – YOLIIN AM GORGE (≈120 km)

Mic dejun. Dis-de-dimineata plecare spre dunele de nisip din Moltsog pentru a admira de la inaltime un spectaculos rasarit de soare. Urcarea culmilor de nisip inalte intr-o masina de teren este o experienta ce nu trebuie ratata. Odata ajunsi la destinatie se va admira un peisaj uimitor care se intinde cat vezi cu ochii. Deplasare spre arealul protejat Yoliin Am Gorge prin Parcul National Gobi Gurvan Saikhan («Complexul natural Cele trei frumuseti ale Gobiului»), cel mai mare parc al Mongoliei. Oprire pentru fotografii si pentru masa de pranz. Vor putea fi admirate Cele Trei Frumuseti, ultimele trei piscuri ale Muntilor Altai si spectaculoasele stanci ale Trecatorii Dungenee. Sosire la impresionantele Chei Yoliin Am (Valea Vulturilor). Aceasta zona reprezinta una dintre cele mai populare atractii ale Mongoliei datorita peisajului neobisnuit pentru un desert: un defileu abrupt si stancos, cu gheata pe tot parcursul anului. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 7 (26 iulie): YOLIIN AM GORGE – TSAGAAN SUVARGA (≈250 km)

Mic dejun. Deplasare spre nord, prin Gobiul de Mijloc, spre Tsagaan Suvarga (“Stupa Alba”) o formatiune naturala surprinzatoare de stanci de diferite culori, sculptate de vant sub forma unor stupe budiste. Timp liber pentru explorarea sitului care pare un oras antic in ruine. Popas pentru servirea mesei de pranz. Dupa-amiaza, vizita petroglifelor de pe muntele Del Uul, sculpturi ce ilustreaza dezvoltarea culturii mongole pe parcursul miilor de ani si contribuie la intelegerea modului de viata nomad din aceasta zona a Asiei. Intoarcere la tabara de iurte. Dincolo de tabara se intinde tacerea dunelor si a campiei desertice. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 8 (27 iulie): TSAGAAN SUVARGA – BAGA GAZARIIN CHULUU (350 km)

Mic dejun. Continuarea itinerariului spre nord, urmand o veche ruta pentru a simti senzatiile specifice vietii in campia arida. Optional, opriri la diferite familii mongole care locuiesc in locuintele traditionale numite ger. Timp liber pentru fotografii la Baga Gazariin Chuluu, un pitoresc munte de granit ce contrasteaza cu peisajul de stepa din jur, fiind cea mai impozanta forma naturala din acest mediu fascinant. Pranz in tabara de iurte. Dupa-amiaza, vizita la Sum Huh Burd pentru a admira un peisaj pitoresc: un lac sezonier, paradisul mai multor specii de pasari viu colorate si ruinele unui vechi templu. Cina si cazare in traditionalele iurte.

Ziua 9 (28 iulie): BAGA GAZARYN CHULUU – ULAANBAATAR (ULAN BATOR) – TRANS-SIBERIAN (≈250 km)

Mic dejun. Intoarcere la Ulaanbaatar. Dupa sosire, transfer la hotel 3* pentru cateva ore de odihna. Pranz intr-un restaurant local. Timp liber pentru ultimele cumparaturi facute in Mongolia. Seara, cina de ramas bun cu program folcloric. Dupa cina, transfer la gara pentru calatoria cu renumitul tren Trans-Siberian (plecare la ora 21:10). Aceasta este o experienta ce trebuie incercata macar o data in viata, iar aceasta parte a traseului, Ulaanbaatar – Irkutsk, este deosebit de pitoreasca, trenul strabatand stepele ierboase ale Mongoliei si padurile din taigaua siberiana a Rusiei. Noapte de cazare in cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a).

Ziua 10 (29 iulie): PE TRENUL TRANS-SIBERIAN

Intreaga zi va fi petrecuta in trenul Trans-Siberian, admirand privelisti captivante in salbaticia stepei din Asia Centrala. Din trenul ce goneste vijelios prin stepa acoperita cu ierburi, veti putea zari grupuri de iurte rotunde, camile, ponei si vulturi. Pe parcursul zilei, trenul ajunge la granita mongolo – rusa, unde se opreste cateva ore pentru formalitati. Trenul va strabate apoi dealuri domoale, sate traditionale cu clasicele biserici ortodoxe rusesti si munti impaduriti. Pe parcursul calatoriei aveti ocazia sa gustati specialitati culinare din ambele tari pe care le traversati: la intrarea in Rusia, vagonul restaurant care ofera specialitati mongole este schimbat cu vagonul restaurant rusesc. Noapte de cazare in cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a).

 

 

Ziua 11 (30 iulie): IRKUTSK

Dimineata, la ora 07:15, sosire in Irkutsk, unul dintre cele mai vechi orase din Siberia de Sud. Scriitorul rus Valentin Rasputin asemana acest oras-muzeu cu Londra si Paris, spunand ca “a nu vedea Irkutsk echivaleaza cu a nu vedea Siberia”. Dupa sosire, tur panoramic de oras care include cele mai importante monumente de arhitectura din centrul istoric: Galeria Regionala de Arta, Biserica Mantuitorului, muzeul regional, Catedrala Bogoyavlensky, Piata Kirov, Cladirea Administrativa Regionala si altele. Apoi, excursie la Manastirea Ortodoxa Rusa Znamenskiy, una dintre cele mai frumoase din intreaga Siberie, renumita mai ales datorita icoanelor pictate de artisti rusi cunoscuti pe plan mondial. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, vizitarea muzeului Casa Decembristilor, ce ofera informatii detaliate despre Revolta din 14 decembrie 1825. Cazare la hotel 3* in Irkustk.

Ziua 12 (31 iulie): IRKUTSK – LISTVYANKA – LACUL BAIKAL – IRKUTSK (65 km)

Mic dejun. Dimineata, vizitarea Muzeului Taltsy, un muzeu etnografic in aer liber ce gazduieste o colectie unica de monumente arhitecturale locale. Continuarea itinerariului spre Listvyanka, una din cele mai vechi asezari ruse de pe malul Lacului Baikal. Pranz intr-un restaurant local. Pentru cea mai frumoasa panorama, oprire la Stanca Samanului, considerata sacra de localnici, situata in apropiere de locul unde raul Angara iese din Lacul Baikal, fiind singurul rau care curge din lac mai departe. Lacul Baikal, care inseamna „apa multa“, este cel mai adanc lac cu apa dulce din lume, avand cel mai mare volum de apa, fiind un refugiu pentru multe plante si animale rare. Baikalul este renumit pentru apele-i limpezi ca cristalul si pentru peisajele inconjuratoare care sunt uluitor de variate si care freamata de viata: de la dune de nisip si golfuri pitoresti de o frumusete ce-ti taie respiratia la lanturi de munti maiestuosi acoperiti de paduri dese de conifere ce strajuiesc lacul. Lacul Baikal este inclus in patrimoniul mondial al UNESCO si reprezinta unul dintre cele mai cautate locuri de vacanta din Asia. Se vor vizita si: Muzeul Ecologic Baikal pentru a afla mai multe lucruri despre paradisul natural subacvatic, apele Lacului Baikal gazduind o flora si o fauna de o diversitate surprinzatoare, Biserica Ortodoxa Rusa Sfantul Nicolae (secolul XIX) si piata locala de peste. Cazare la hotel 3* in Irkustk.

Ziua 13 (01 august): IRKUTSK – BUCURESTI

Transfer la aeroportul din Irkutsk. Imbarcare pe cursa Irkutsk – Moscova, compania Aeroflot, cu decolare la ora locala 05:30; sosire in Moscova la 06:35; decolare spre Bucuresti la ora 11:05. Sosire in Otopeni la ora 13:45.

PRET/persoana: 2995 EURO (loc in camera/iurta dubla)

Supliment camera/iurta single: 450 EURO

 

 

Servicii incluse;

 • · transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Ulan Bator (escala Moscova) si Irkutsk – Bucuresti (escala Moscova) cu compania AEROFLOT;
 • · 7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale (ocupare 2 persoane): 1 noapte in Parcul National Hustai,  1 noapte in Karakorum, 1 noapte in Ongi, 1 noapte in Bayanzag, 1 noapte in Yoliin Am Gorge, 1 noapte in Tsagaan Suvarga, 1 noapte in Baga Gazaryn Chuluu;
 • · 2 nopti in trenul Trans-siberian (ruta Ulaanbaatar – Irkutsk) in cabine de dormit cu 4 locuri (clasa a 2-a);
 • · 2 nopti cazare in hotel 3* in Irkutsk;
 • · mese conform program (9 mic dejunuri, 10 pranzuri, 8 cine);
 • · 3 sticle de 0.5 litri de apa in fiecare zi pentru fiecare turist;
 • · transport cu masini de teren Mitsubishi Delica sau similar (4 turisti/automobil 4×4) in Mongolia (zilele 2 – 9) si autocar sau microbuz (in functie de numarul de persoane) in Siberia de Sud (zilele 11 – 13);
 • · tururile si excursiile mentionate in program;
 • · intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
 • · ghizi locali vorbitori de limba engleza (un ghid local insotitor in zilele 2 – 9 si un alt ghid local in zilele 11,12);
 • · insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei.

 

 

Nu sunt incluse:

 • · taxele de aeroport (obligatorii): 295 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu circa 3 saptamani inaintea plecarii);
 • · taxele de viza si procesare acte Mongolia & Rusia: 145 EURO/persoana (pot suferi modificari) – se achita la agentie in momentul inscrierii;
 • · bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana – se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Mongolia);
 • · mesele pe parcursul calatoriei cu Trans-Siberianul; acestea se pot servi contra-cost in vagonul restaurant al trenului;
 • · bauturile la mese;
 • · asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (recomandata); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
 • · excursii, activitati optionale (plimbarea pe camile/cai etc) si orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro