Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 985 €

Norvegia


Avion


Ziua 1 (18.08): BUCURESTI – OSLO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 05:15. Plecare spre Oslo cu compania KLM; schimbarea cursei la Amsterdam. Sosire la Oslo la ora 13:30. Transfer si cazare la hotel Quality 33 4* (sau similar). Timp liber pentru plimbari cu insotitorul de grup prin centrul orasului.

Ziua 2 (19.08): OSLO

Mic dejun. Tur de oras cu ghid local (3 ore) in capitala Norvegiei cu scurte opriri la: parcul de sculpturi Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Parlamentul. Dupa-amiaza timp liber. Optional, vom vizita Muzeul Navelor Vikinge ce gazduieste cele mai bine pastrate nave si numeroase artefacte ce apartin culturii vikinge, Muzeul Fram, unde este expusa Fram, faimoasa nava  pentru expeditii polare (1892) si Muzeul Kon Tiki pentru a admira nave si obiecte provenind din faimoasele expeditii ale lui Thor Heyerdahl. Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Cazare la hotel 4*.

Ziua 3 (20.08): OSLO – LAERDAL (304 km)

Mic dejun. Plecam din Oslo spre Gol, de-a lungul vaii Hallingdal. Posibilitate de vizitare a bisericii Borgund, una dintre cele mai vechi biserici din lemn din Norvegia si a Centrului Somonului Salbatic. Pret biserica Borgund + Centrul Somonului  30 EURO/ persoana (minim 20 participanti). Cina si cazare la hotel Laerdal 3*.

Ziua 4 (21.08): LAERDAL – SOGNEFJORD – BERGEN (204 km)

Mic dejun. Calatoria de astazi incepe cu traversarea tunelului Laerdal, unul dintre cele mai lungi din lume (24,5 km). Sosire in Flam, o asezare unica in Europa prin pitorescul ei. Timp liber pentru plimbari individuale in acest loc spectaculos. Optional, o frumoasa croaziera de-a lungul a doua brate (Aurlands si Naeroy – cel mai stramt fiord din lume, inclus in patrimoniul UNESCO) ale ’’regelui fiordurilor’’, Sogn. Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Dupa aceasta uimitoare experienta debarcam in Gudvangen. Optional, urcare cu trenul montan spre Myrdal. Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Cazare la hotel Thon Bergen Airport 4* sau similar.

Ziua 5 (22.08): BERGEN

Mic dejun. Tur de oras cu ghid local (3 ore): cartierul Bryggen (cladirile hanseatice incluse in patrimoniul UNESCO), biserica Sf. Maria, Piata de Peste si Flori. Dupa amiaza, urcare optionala cu funicularul pe Muntele Floyen, pentru o  frumoasa imagine panoramica a orasului. Pret informativ: 20 EURO/ persoana. Cazare la hotel in Bergen.

Ziua 6 (23.08): BERGEN – GEIRANGER (365 km)

Mic dejun. Astazi vom traversa cu ferry-boatul Sognefjord, cel mai lung fiord din lume (205 km) si apoi ne vom deplasa catre ghetarul Briksdal (45 minute pe sens), ce coboara abrupt de la 1200 m altitudine, pana in valea cu acelasi nume, oferind o priveliste incantatoare. Optional, urcare la ghetar cu masinutele trolilor. Dupa vizita, vom strabate pitorescul drum national 63 si vom ajunge in oraselul Nordfjordeid pentru cazare la hotelul Scandic Nordfjord 4* sau similar.

Ziua 7 (24.08): GEIRANGER – ANDALSNES – ALESUND (203 km)

Mic dejun. Va invitam sa experimentati unul din cele mai frumoase momente ale acestui program: croaziera (o ora) pe Geirangerfjord, inscris in patrimoniul UNESCO, considerat cel mai frumos fiord din lume.  Dupa croaziera parcurgem Drumului Vulturilor si Drumului Trolilor, doua dintre cele mai faimoase rute ale Norvegiei. Dupa-amiaza ajungem in Alesund, unde vom vizita centrul istoric. Alesund este un oras atipic pentru Norvegia, datorita multitudinii de cladiri construite in stilul Art Nouveau / Jugendstil. Kaiserul Germaniei, Wilhelm II, a finantat acest proiect architectural dupa ce un incendiu a mistuit centrul orasului in 1904, lasand aproximativ 10.000 de oameni fara locuinte. Cazare in Alesund la hotel Scandic Scandinavie 4* (sau similar).

Ziua 8 (25.08): ALESUND – KRISTIANSUND – TRONDHEIM (345 km)

Mic dejun. Astazi ne continuam drumul catre Molde, traversand Moldefjord cu ferry-boat-ul. De aici urmam ruta catre Drumul Atlanticului, o portiune de 8 km care ne va duce foarte aproape de ocean. Acest drum ne va taia respiratia cu traseul sau peste insule, insulite si stanci, toate legate intre ele prin poduri curbate. Dupa-amiaza ajungem la Trondheim, al patrulea oras ca marime al Norvegiei, unde vom vizita catedrala Nidaros, cea mai mare din Scandinavia, dar si locul unde este ingropat Sf. Olaf, un rege din secolul XI, care a crestinat Norvegia. Cazare in Trondheim la hotel Quality Augustin 4* (sau similar).

Ziua 9 (26.08): TRONDHEIM – LILLEHAMMER – OSLO (537 km)

Dupa micul dejun, ne indreptam spre valea Oppland si apoi vom opri in Lillehammer, oras celebru pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarna din 1994. Timp liber pentru cumparaturi sau, optional, vizitarea muzeului in aer liber Maihaugen, ce adaposteste 200 cladiri traditionale norvegiene din evul mediu pana in prezent. Pret informativ: 14 EURO/ persoana. Seara cazare in Oslo la hotel Quality 33 4* (sau similar).

Ziua 10 (27.08): OSLO – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa KLM, decolare la ora 17:25 (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire la Bucuresti la ora 00:15 (noaptea de 27/28.08).

 

PRET / persoana: 985 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 335 EURO

SERVICII INCLUSE:

 • · transport cu avionul Bucuresti – Oslo si retur (schimbarea curselor la Amsterdam) cu compania KLM;
  • · 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*:  3 nopti in Oslo la hotel 4*, 1 noapte in Laerdal la hotel 3*, 2 nopti in Bergen la hotel 4*, 1 noapte in Nordfjordeid la hotel 4*, 1 noapte in Alesund la hotel 4*, 1 noapte in Trodheim la hotel 4*;
  • · cina la hotel in Laerdal;
  • · tururi de oras cu autocar si ghid local in Oslo si Bergen;
  • · vizita pietonala cu insotitorul de grup in Trodheim;
  • · croaziera pe fiordul Geiranger;
  • · transferurile mentionate in program;
  • · insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • taxele de aeroport: 255 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
 • · bagaj de cala (pentru cei care doresc sa-si ia bagaj de cala, costurile sunt intre 0 si 40 euro, in functie de cardul detinut – a se vedea precizari la capitolul “conditii bagaje de cala”)
 • asigurarea medicala
 • · asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • · intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro