Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 980 €

Serbia – Muntenegru – Croatia


Avion


Ziua 1 (17.06): BUCURESTI – BELGRAD

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 06:10 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Belgrad. Decolare la ora 08:10 si sosire in Belgrad la ora locala 08:45. Transfer de la aeroport catre centru pentru un tur panoramic cu ghid local (3h) al capitalei Serbiei, in care vom admira: Fortareata Kalemegdan, aflata la confluenta Dunarii cu raul Sava; Parlamentul Republicii Serbia; strada pietonala Knez Mihailova, principala artera de shopping; biserica ortodoxa Sf. Sava, una dintre cele mai mari din lume. Timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi. Seara va recomandam o cina in cartierul boem Skadarlija, unde mancarea traditonala sarbeasca si cantaretii de muzica live ne vor delecta simturile. Cazare in Belgrad la hotel Crowne Plaza 4 * (sau similar).

Ziua 2 (18.06): BELGRAD – ZLATIBOR – CANIONUL TARA – PODGORICA (475 km)

Dupa micul dejun ne indreptam catre Zlatibor, una dintre cele mai renumite statiuni montane a sarbilor. Aici vom avea timp liber pentru plimbare si relaxare prin centru si pe malul lacului Zlatibor. Plecam catre Muntenegru, unde vom face un popas in canionul Tara, cel mai adanc din Europa (1300 m). Vom admira faimosul Djurdjevica Tara, un pod construit in anii ’40 de catre Regatul Iugoslaviei si aruncat in aer de partizani in al Doilea Razboi Mondial. Ne indreptam catre Podgorica strabatand canionul raului Moracea. Cazare in Podgorica, capitala Muntenegrului, la hotel Ramada Podgorica 4*. (sau similar).

Ziua 3 (19.06): PODGORICA – SKADAR – BUDVA – KOTOR – DUBROVNIK (175 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Cetinje (pret informativ 40 EURO/persoana – pentru un grup minim de 15 persoane), capitala istorica a Muntenegrului. Alaturi de ghidul local vom admira: Palatul Albastru, resedinta presedintelui muntenegrean, teatrul Zetski, manastirea Cetinje si numeroase cladiri care au adapostit diverse ambasade. Din Podgorica plecam catre Lacul Skadar, cel mai mare din peninsula Balcanica, pe malul caruia vom face un popas. Ne continuam drumul catre Budva, cea mai populara statiune de pe litoralul muntenegrean, unde vom realiza un tur pietonal prin centrul vechi aflat pe o fosta insula. Apoi, oprim pentru un scurt popas in Perast, cel mai pitoresc sat din golf. Plecam spre Croatia si ne cazam in Dubrovnik la hotelul Tirena 3* (sau similar).

Ziua 4 (20.06): DUBROVNIK – MAKARSKA – SPLIT (235 km)

Dupa servirea micului dejun, vom incepe vizita “Perlei Adriaticii”, Dubrovnik. Orasul fortificat este din 1979 inscris si el in patrimoniul UNESCO. Aici parcurgem un tur pietonal cu ghidul local (1h) in care vom admira: Palatul Rectorilor – sediul guvernatorului Republicii Ragusa; Catedrala Adormirii Maicii Domnului, o impozanta cladire baroca; zidurile orasului si portul turistic. Timp liber pentru vizite individuale. Plecam de-a lungul coastei Dalmate catre Makarska, o pitoreasca statiune turistica, unde ne vom relaxa pe faleza plina de palmieri. Dupa Makarska ne continuam drumul pe coasta ce serpuieste pana la Split. Cazare in hotel Katarina 4* (sau similar).

Ziua 5 (21.06): SPLIT –  SIBENIK – ZADAR (240 km)

Mic dejun. Dimineata, tur de oras cu ghid local (3h). Vom vizita Palatul lui Diocletian, inscris in patrimonial UNESCO din 1979. Turul nostru va cuprinde urmatoarele obiective: Piata Peristil, Catedrala Sf. Duje, construita peste mausoleul lui Diocletian, Templul lui Jupiter si Poarta de Aur. Dupa vizita palatului vom avea timp liber, apoi plecam catre Sibenik. Aici vom admira Catedrala Sf. Iacov, finalizata in secolul XVI intr-un stil eclectic, gotic cu renascentism, inclusa si ea in patrimoniul UNESCO din 2000. Dupa vizita, timp liber si apoi plecam catre Zadar. Cazare la hotel Kolovare 4* (sau similar).

Ziua 6 (22.06): ZADAR – PARCUL PLITVICE – OPATIJA (345 km)

Dupa micul dejun pornim in turul orasului Zadar, in care vom admira: Biserica Sf. Donat, o capodopera bizantina din secolul IX; ruinele forumului roman; Catedrala Sf. Anastasia; Poarta terestra – construita de venetieni in secolul XVI; Orga marina – un instrument muzical experimental, ce produce muzica prin intermediul valurilor marii. Timp liber, apoi plecam catre Parcul National Lacurile Plitvice. Aici vom vizita (intrare individuala aproximativ 15 EURO) cel mai mare parc natural din Croatia, inclus in Patrimoniul UNESCO din 1979. Parcul este compus dintr-un sistem carstic format din 16 lacuri, unite intre ele de raul Plitvice si prin zeci de cascade spectaculoase. Padurile dese de fagi si conifere ce flancheaza sistemul carstic adapostesc: ursi, lupi si diferite specii de pasari. Dupa vizita plecam catre statiunea Opatija, unde ne vom caza la hotel Agava 4* (sau similar).

Ziua 7 (23.06): OPATIJA – PENINSULA ISTRIA (optional) (220 km)

Mic dejun. Timp liber in Opatija, una dintre cele mai vechi statiuni croate, celebra pentru arhitectura sa din perioada ocupatiei austriece. Optional, excursie de o zi in Rovinj si Pola (pret informativ: 50 EURO/persoana – tarif valabil pentru minim 20 persoane). Prima oprire va fi la Pola, un vechi oras roman si port militar austro-ungar. Vom vizita alaturi de ghidul local Arena – un amfiteatru roman foarte bine pastrat ce dateaza din secolul I si apoi vom admira: Primaria venetiana, Templul lui Augustus; Arcul de triumf al lui Sergius; Catedrala Sf. Maria ce dateaza din secolul XV. Urmeaza Rovinj, cea mai pitoreasca statiune de litoral din peninsula Istria. In Rovinj, influentele venetiene se vad la tot pasul, in arhitectura caselor si bisericilor. Ne vom plimba printre stradutele serpuitoare, in care pictori si diversi artisti locali isi vand creatiile si vom vizita Biserica Sf. Eufemia ce poarta numele patroanei orasului. Timp liber, iar seara ne intoarcem in Opatija. Cazare la hotel Agava 4* (sau similar).

Ziua 8 (24.06): OPATIJA-RIJEKA-ZAGREB-OSIJEK (455 km)

Mic dejun. Dimineata parcurgem un tur pietonal in Rijeka, cel mai mare port al Croatiei, in care vom admira: Teatrul national croat, strada Korzo cu Turnul ceasornic si Biserica Sf. Vitus dedicata patronului orasului. Plecam catre Zagreb, capitala Croatiei, unde impreuna cu ghidul local (2h) vom admira: Catedrala gotica ce dateaza din secolul XIII; piata Ban Jelacica, inconjurata de cladiri austro-ungare; Biserica Sf. Marcu, cu acoperisul sau mozaicat din tigla rosie, alba si albastra; Turnul Lotrscak din secolul XIII. Dupa tur, timp liber pentru cumparaturi pe strada Ilica, cea mai lunga si cea mai veche din oras, datand din vremea romanilor. Plecam catre Osijek si ne cazam la hotelul Osijek 4* (sau similar).

Ziua 9 (25.06): OSIJEK – NOVI SAD – BELGRAD (200 km)

Mic dejun. Incepem vizita de astazi cu Osijek, capitala regiunii Slavonia si al 4-lea oras ca marime din Croatia. In turul de oras vom admira: Biserica parohiala Sf. Petru si Pavel, construita in stil neo-gotic din caramida rosie, avand unul dintre cele mai inalte turnuri-clopotnita din Croatia (90m); Teatrul national construit in stil venetiano-maur; Turda – citadela austriaca construita in stil baroc, aflata pe malul raului Drava. Timp liber, apoi plecam catre Serbia. Vizitam Novi Sad, capitala provinciei Voivodina si al doilea oras ca marime al Serbiei. Vom admira: Piata Libertatii, inconjurata de cladiri austro-ungare precum Primaria si Biserica parohiala Sf. Maria; Palatul Episcopal aflat la capatul strazii pietonale Zmaj Jovina. Timp liber sau, optional, vizitarea fortaretei Petrovaradin cu ghid local (pret informativ: 35 EURO/persoana – tarif valabil pentru minim 20 persoane). Masiva fortareata supranumita si ’’Gibraltarul de pe Dunare’’ a fost construita de austrieci in forma de stea, in stilul militar Vauban. Dupa vizita plecam catre Belgrad, unde ne vom caza la hotelul Crowne Plaza 4* (sau similar).

Ziua 10 (26.06): BELGRAD – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM, cu destinația Bucuresti. Plecare la ora 12:05 si sosire in Bucuresti la ora 14:25.

 

PRET/persoana: 980 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 245 EURO

 

SERVICII INCLUSE: 

  • transport cu avionul Bucuresti – Belgrad si retur cu compania TAROM;
  • 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*: 2 nopti in Belgrad, 1 noapte in Podgorica, 1 noapte in Dubrovnik, 1 noapte in Split, 1 noapte in Zadar, 2 nopti in Opatija si 1 noapte in Osijek;
  • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului;
  • tururi panoramice de oras cu ghizi locali in Dubrovnik, Split si Zagreb;
  • tururi pietonale cu insotitorul de grup conform program;
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport
  • insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

  • · taxele de aeroport: 120 EURO/ persoana (pot suferi modificari) · taxele locale impuse de primariile orasului (se achita personal, la receptia hotelului) · intrarile la obiectivele turistice · bacsis pentru soferi si ghizi locali (se practica in zona): 25 euro, se vor achita insotitorului de grup · asigurarea medicala · asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) · excursiile optionale.

 Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro