Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro

de la 545 €

TURCIA – intre Orient si Occident – primavara


Avion


Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 14:25 (plecare 16.04) si 06:35 (plecare 02.06) pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 17:40, respectiv 09:50 la Istanbul si transfer in oras pentru tur pietonal cu insotitorul de grup unde admiram principalele obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup; inchis luni); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu  monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii. Pentru plecarea din 16.04, turul de oras se va efectua a doua zi (Marele Bazar nu va fi cuprins in tur deoarece acesta este inchis duminica). Cazare la hotel Buyuk Sahinler 4* sau similar.

Ziua 2: ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau, optional, vizitarea Palatului Dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Dupa-amiaza, va propunem, optional, croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia. Cazare la hotel Buyuk Sahinler 4* sau similar.

Ziua 3: ISTANBUL – ANKARA, 445 km

Mic dejun. Plecam spre Ankara unde avem prevazut un tur panoramic al capitalei Turciei. Aici vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii), Moscheea Arslanhan si alte obiective importante ale orasului. Cazare la hotel Atalay 4* sau similar.

Ziua 4: ANKARA – CAPPADOCIA, 250 km

Mic dejun. Astazi vom intra in tainele regiunii Cappadocia, zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom merge catre orasul Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Urmeaza oprire la muzeul in aer liber Goreme – complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. Continuam cu Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira „Fairy Chimneys” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare), apoi ne continuam drumul catre Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Cazare si cina la hotel Yeni Yukseller Cappadocia 4* sau similar.

 

Ziua 5: CAPPADOCIA

Mic dejun. Dis de dimineata, inainte de rasaritul soarelui, va recomandam, optional, o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Astazi ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. In continuare mergem in Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor. Optional, seara turceasca cu dansuri traditionale. Cazare si cina la hotel Yeni Yukseller Cappadocia 4* sau similar.

Ziua 6: CAPPADOCIA – KONYA – PAMUKKALE, 625 km

Mic dejun. Parasim Cappadocia si ne indreptam spre Konya. Pe drum, un scurt popas la Sultanhan, un caravanserai (han unde caravanele comerciantilor opreau pentru cazare si masa) din provincia Aksaray. Ajunsi in Konya, veche capitala a seleucizilor, se poate vizita asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. Ne continuam drumul spre Pamukkale pentru cazare si cina la hotel Tripolis 4* sau similar.

Ziua 7: PAMUKKALE – KUSADASI, 180 km (Mareea Egee)

Mic dejun. Vizitam Pamukkale (tradus prin “castelul din bumbac”) – o minune a naturii, unic in lume, inclus in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar cu margini de stalactite. Continuam cu orasul antic Hierapolis, aflat in spatele teraselor de calcar, ruinele orasului, conservate destul de bine si care dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Orasul a fost reconstruit de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasit in 1219 dupa cutremurul care l-a distrus. Ne continuam drumul catre Kusadasi, cazare si cina la hotel Belmare 4* sau similar.

Ziua 8: KUSADASI – excursie la Efes (optional)

Mic dejun. Optional, excursie la Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului Artemizei (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa-amiaza, timp liber in Kusadasi, renumita statiune de pe malul Marii Egee, pentru cumparaturi sau plimbari. Cazare si cina la hotel Belmare 4* sau similar.

Ziua 9: KUSADASI – ANTALYA, 390 km (Marea Mediterana)

Mic dejun. Astazi, ne indreptam catre Antalya – renumita statiune de vacanta de pe coasta mediteraneana. Aici vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din Antalya. Aici vom gasi la tot pasul magazine de bijuterii, pielarie sau textile cu o mare diversitate de produse. Cina si cazare la hotel Grida City 4* sau similar.

Ziua 10: ANTALYA – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa charter TAROM cu destinatia Bucuresti.

 

Pret/persoana: 545 EURO

 (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 135 euro

Reducere a treia persoana adulta in camera dubla: – 50 euro

Reducere copil 2-6,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): – 200 euro

Reducere copil 7-11,99 ani in camera dubla (fara pat suplimentar): – 150 euro

*Oferta este valabila pentru grup minim: 25 persoane

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Istanbul (cursa regulata) si Antalya – Bucuresti (cursa charter), compania Tarom;
 • 9 nopti cazare cu mic dejun la hotelwww.grandemirhotel.com www.grandemirhotel.com www.granduri 4*: 2 nopti in Istanbul, 1 noapte in Ankara, 2 nopti in Cappadocia, 1 noapte in Pamukkale, 2 nopti in Kusadasi, 1 noapte in Antalya;
 • 7 cine in Ankara, Cappadocia, Pamukkale, Kusadasi si Antalya;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 • tur de o zi in Cappadocia;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT  INCLUSE:

 • taxele de aeroport 135 EURO/ persoana – pot suferi modificari;
 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
  • bacsisuri (se practica in Turcia): 30 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
  • asigurarea medicala de calatorie (recomandata): 36 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 64 lei/persoana, persoane pana la 60 ani);


Rezervari la:
Tel. Mobil: 0726 383.597
E-mail: office@worldtourism.ro